Netanijahu najavio da će naplatiti napad u Bugarskoj

Netanijahu najavio da će naplatiti napad u Bugarskoj

Planeta -
Imam u potpunosti potkrepljujuće informacije da je napad u Bugarskoj izvela libanska militantna organizacija Hezbolah, rekao izraelski premijer

TEL AVIV - Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je da njegova vlada ima "u potpunosti potkrepljujuće informacije" da je napad na izraelske turiste u Bugarskoj izvela libanska militantna organizacija Hezbolah, koja ima podršku Irana.

Izrael će "uraditi što god je neophodno" da zaštiti nevine Izraelce a "cena će biti naplaćena" od terorista i onih koji ih podržavaju, rekao je Netanijahu je za američku televizijsku mrežu Si-Bi-Es (CBC). Iran je porekao odgovornost za samoubilački bombaški napad na aerodromu u crnomorskom letovalištu Burgas, u kome je poginulo petoro izraelskih turista, bugarski vozač i napadač.

Netanijahu nije ulazio u detalje mogućeg odgovora ali ovaj napad preti da dovede do eskalacije rata koji se vodi u senci između Izraela i Irana zbog optužbi da Iran pokušava da napravi nuklearno oružje. Iran to poriče, tvrdeći da će program služiti u mirnodopske svrhe za proizvodnju energije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track