NEUNIŠTIVA: Najplaćenija direktorka na čelu Agencije za privatizaciju
Foto: Dado Djilas

Jača od krize

NEUNIŠTIVA: Najplaćenija direktorka na čelu Agencije za privatizaciju

Društvo -
Vida Uzelac, koja je više od deset godina vodila Centralni registar i depo, gde joj je plata bila i do 3.000 evra, ponovo zasela u direktorsku fotelju

BEOGRAD - Snalažljiva.Vida Uzelac, koja je nedavno imenovana za novog v. d. direktora Agencije za privatizaciju, javnosti je poznata kao jedan od pet najplaćenijih direktora godinama - kao šef Centralnog registra, depoa i kliringa hartija od vrednosti u jednom trenutku je čak mesečno inkasirala 355.205 dinara!Uzelčeva je na čelo Agencije za privatizaciju došla na predlog ministra privrede Saše Radulovića. Više od deset godina obavljala je funkciju direktora Centralnog registra, depoa i kliringa hartija od vrednosti, a plata joj je u jednom periodu 2009. godine bila oko 3.000 evra!Zarada joj je kasnije smanjena - uvidom u sajt Agencije za borbu protiv korupcije - pa je Uzelčeva tokom 2011. godine primala 220.734 dinara, kao i dodatnih 35.000 dinara na ime mesta predsednice UO tog tela.Od sredine prošle godine, maja 2012, obavljala je funkciju v. d. direktora Centralnog registra, gde joj je mesečna nadoknada bila 165.863 dinara.Uvid u sajt Agencije za privredne registre pokazuje da Vida Uzelac u svom vlasništvu ima čak tri stana. Dvosoban stan od 60 kvadrata dobila je sudskim poravnanjem, dok je dvoiposoban stan od 66,32 kvadrata kupila. Uzelčeva ima i četvorosoban stan od 120 kvadrata, koji je, kako piše u njenoj imovinskoj karti, nasledila.(E. K.)

Uzelčeva je odličan stručnjakMinistar privrede Saša Radulović rekao je da je Vida Uzelac odličan stručnjak. Radulović je naveo da će u budućem radu Agencije za privatizaciju biti onemogućeno „pljačkaško“ delovanje, kakvo je, kako kaže, bilo do sada.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja