NEVIĐENA SRAMOTA: Uhapsili dedu od 86 godina jer nije pokosio travu!

Gde će vam duša

NEVIĐENA SRAMOTA: Uhapsili dedu od 86 godina jer nije pokosio travu!

Društvo -
Zdravko Pavlović iz Valjeva pet dana proveo iza rešetaka u Kazneno popravnom zavodu za maloletnike jer je odbio da plati kaznu od 5.000 dinara za neraskrčeno rastinje pored puta

BEOGRAD - Milicija trenira strogoću!Policija u Valjevu pre petnaestak dana uhapsila je deku Zdravka Pavlovića (86) iz sela Brezovica kod Uba zbog neizmirene kazne u iznosu od 5.000 dinara!Pokosio na vremeNjegov sin Nikola Pavlović kaže da ne može da veruje da, u vreme kada kriminalci slobodno šetaju ulicama, policija pet dana u zatvoru drži nemoćnog starca od skoro 90 godina, i to zbog nepokošene trave.- Sve je počelo kad je dobio upozorenje od opštine da mora da uredi rastinje na posedu koji se nalazi između puta i njiva. Naznačili su datum do kada to mora da se izvrši i on je to uradio u predviđenom roku. Međutim, ipak je dobio novčanu kaznu za neizvršenje obaveze u iznosu od 5.000 dinara. Naravno da nije hteo da je plati, pošto je na vreme uradio to što se od njega tražilo - objašnjava mlađi Pavlović i naglašava da je njegov otac pošten seljak koji nikad nikome nije učinio ništa nažao i koji nije imao sukobe sa zakonom.Sa maloletnicimaKako dodaje, neverovatno je da zbog takve nebuloze u njegov dom dolaze dva policajca, koji jadnog starca trpaju u maricu i voze u pritvor u Valjevo.- U zatvoru, i to u Kaz­neno popravnom zavodu za maloletnike, nesrećnik je proveo pet dana. Tamo je bio atrakcija, čak je i upravnik izrazio želju da ga vidi - kaže Nikola.U MUP su rekli da ne znaju zašto je Pavlović uhapšen i da je za to nadležan Prekršajni sud u Valjevu.- Prekršajni sud Valjevo, odeljenje u Ubu, dostavio je tamošnjoj policijskoj stanici kažnjenog Zdravka Pavlovića u Kazneno popravni zavod Valjevo na osnovu pravosnažnog i izvršnog rešenja tog suda - saopštili su u policiji.

Zbog ovog rastinja je Zdravko završio na robiji
Zbog ovog rastinja je Zdravko završio na robiji

Otpusni list iz zatvora za maloletnike za čoveka rođenog 1927. godine
Otpusni list iz zatvora za maloletnike za čoveka rođenog 1927. godine

Inspekcija: To je stvar suda!Inspekcijska služba opštine Ub naglašava da je za određivanje iznosa novčane kazne i zatvorske kazne nadležan sud.- Saobraćajni inspektor izlazi na teren i utvrđuje da li su ljudi uredili svoju obalu. U slučaju da nisu, piše im se prekršajna prijava i dostavlja rok od 20 dana da se ispoštuje zakonom propisana obaveza. Posle tog perioda izlazimo na teren da konstatujemo stanje stvari. U slučaju da je ostalo nepromenjeno, sudija za prekršaje propisuje novčanu kaznu, koju po neizmirenju zamenjuje zatvorska kazna - kažu iz saobraćajne inspekcije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track