NEVIĐENI BLAM PRAVOSUĐA: Hteli da ga puste iz zatvora u kome nikada nije bio! Evo šta se dogodilo

Gaf

NEVIĐENI BLAM PRAVOSUĐA: Hteli da ga puste iz zatvora u kome nikada nije bio! Evo šta se dogodilo

Ludi svet -
Majk Anderson je 2000. godine osuđen na 13 godina zatvora nakon pljačke Burger Kinga u Mizuriju, a nakon izricanja presude rečeno mu je da će biti obavešten u koji zatvor da se javi

SAD - Majk Anderson je ovih dana trebalo da izađe iz zatvora, ali umesto toga on zapravo čeka da vidi hoće li tek sada da završi iza rešetaka.

Naime, Anderson je 2000. godine osuđen na 13 godina zatvora zbog pljačke Burger Kinga u Mizuriju. Kada je suđenje završeno i presuda izrečena rekli su mu da će biti obavešten u koji zatvor da se javi.

Ali, kako se to nekad dešava, njegova presuda je očigledno ostala potpuno zaboravljena ostala ko zna gde i među kojim sve papirima, pa tako Anderson nikada nije pozvan na služenje kazne. Pravosudni organi su ovih dana uvideli ovaj propust nakon što su hteli da ga puste iz zatvora u kome on, kako su sada već shvatili, nikada i nije bio.

Njegov advokat zatražio je da se Andersonu kazna ukine obzirom da je u međuvremenu postao uzoran građanin.

U međuvremenu je pokrenuta peticija za njegovo oslobađanje koju je potpisao i poslovođa Burger Kinga kojeg je Anderson opljačkao. Potpisnici navode da se pravosuđe već dovoljno izblamiralo zbog celog ovog slučaja.

Odluka o Andersonovoj sudbini biće poznata uskoro, a guverner, kako sada stvari stoje, nije baš sklon odluci da Anderson u potpunosti izbegne zatvorsku kaznu.

(Independent.co.uk)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track