Nezamenljivi u lečenju dijareje

Probiotici čuvaju crevnu floru, a štite i od raka debelog creva, multiple skleroze i drugih bolesti

Nezamenljivi u lečenju dijareje

Život -
Mnogi preparati sadrže korisne bakterije, ali pokazalo se da je visokoefikasna i gljivica bulardi

Probiotici su postali nezaobilazni u savremenoj medicini i nezamenljivi su u tretmanu velikog broja zdravstvenih tegoba. Blagotvorno deluju na crevnu floru, a zdrava crevna flora od presudnog je značaja, ne samo u sprečavanju stomačnih tegoba već i brojnih bolesti, kao što su rak debelog creva, multipla skleroza, Parkinsonova bolest, astma i mnoge druge. Zbog toga će, sasvim sigurno, u ovom veku doći do još intenzivnijih istraživanja i razvoja u oblasti probiotika.

Prof. dr Miodrag Krstić, zamenik direktora Klinike za gastroenterologiju i hepatologiju KCS, nedavno je na jednom predavanju istakao da ti preparati imaju veliki uticaj na zdravlje čoveka.

Njihov doprinos je ogroman u tretmanu svih tipova dijareje i sindroma nervoznih creva. Interesantno je da među probiotskim kulturama, od kojih su skoro sve bakterije, posebno mesto zauzima bulardi, gljivica sa izuzetno jakim probiotskim dejstvom.

Koristi se više od 80 godina kao rešenje za sve tipove dijareje i po broju prepisanih kutija je na ubedljivo prvom mestu u razvijenim evropskim zemljama. Zbog brojnih kliničkih studija i iskustava pacijenata koja potvrđuju njegovu efikasnost, Evropsko društvo pedijatara gastroenterologa, hepatologa i nutricionista preporučuje bulardi kao prvi izbor u terapiji i prevenciji dijareje kazao je prof. dr Krstić.

On je posebno naglasio da je kod nas probiotski preparat „flobijan“ potpuno prirodno rešenje za većinu stomačnih tegoba, kao i sindroma nervoznih creva.

Smanjuje nadutost, eliminiše gasove, otklanja bol u stomaku i reguliše dinamiku pražnjenja creva, jer sadrži probiotsku kulturu Lactobacillus plantarum (Lp299v). Potpuno je bezbedan za dugotrajnu primenu i nema neželjenih efekata naveo je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track