NIJE BILO RAKETA: Olujno nevreme, praćeno gradom u Kuršumliji
Foto: Print Screen Jutjub

Sramotna neodgovornost

NIJE BILO RAKETA: Olujno nevreme, praćeno gradom u Kuršumliji

Srbija -
U selu Sagonjevo grad je napadao u visini od 14 santimetara. Uništio je useve, malinu, kupinu, voćanjake

BEOGRAD - Olujno nevreme praćeno gradom za 40 minuta večeras je nanelo ogromnu štetu u kuršumlijskom selu Sagonjevo. Meštani procenjuju da je uništeno oko 80 odsto useva.

"Nevreme je trajalo oko 40 minuta, a grad je napadao u visini od 14 santimetara. Uništio je useve, malinu, kupinu, voćanjake. Štetu procenjujemo na oko 80 odsto", kazao je meštanin Saginjeva Dragan Mladenović. U tom selu postoji protivgradna stanica, međutim ona nema rakete, a nema ni odobrenje za delovanje.

"Ja sam zajedno sa stanicama na lokalnim brdima, mogao da sprečim ovu katastrofu, ali radarski centar iz Kruševca nije nam dopremio protivgradne rakete, niti dao odobrenje za delovanje," rekao je Mladenović koji je i strelac u protivgradnoj stanici u selu.

U kasnim podnevnim statima, na područuju Kuršumlije padala je jaka kiša, usled koje je nivo reke Toplice porastao i još uvek raste. Krizni štab opštine Kuršumlija je u pripravnosti, kao i sve službe ovdašnjih komunalnih preduzeća, zbog eventualno novog poplanvog talasa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track