NIJE POSEDNUT: Oteli gej mladića da ga preobrate

Pušten posle verskog obreda

NIJE POSEDNUT: Oteli gej mladića da ga preobrate

Društvo -
Tokom verskog obreda ništa nije ukazalo da je M.M. "opsednut", pa je mladić nakon toga vraćen u porodičnu kuću u njegovom rodnom mestu u Raškoj

BEOGRAD - Gej strej alijansa GSA saopštila je da je jedan gej mladić M.M. (29) otet u gradu u istočnoj Srbiji i da su ga članovi njegove porodice zatim odvezli u "verski objekat" u Crnoj Gori, jer su bili ubeđeni da je posednut i da će ga verskom službom "vratiti na pravi put".

"Međutim, tokom verskog obreda ništa nije ukazalo da je M.M. "opsednut", pa je mladić nakon toga vraćen u porodičnu kuću u njegovom rodnom mestu u Raškoj", navela je Alijansa u saopštenju.

Iz GSA je naglašeno da će ukoliko se dokaže da članovi porodice M.M. stoje iza svega, ovaj slučaj biti jedan od drastičnih primera koliko daleko može da se ode u neprihvatanju svojih najbližih onakvim kakvi jesu i kako to može da preraste u ozbiljno kriminalno delo kao što je otmica.Oni su od policije i nadležnih organa zatražili da se otmičari primereno kazne, a da se M.M. i njegovom partneru A.A. pruži zaštita.

M.M. (29) i A.A. (22) su živeli zajedno u gradu u istočnoj Srbiji. A.A. je Alijansi rekao da su nepoznati otmičari u ponedeljak, 30. septembra, odveli M.M. u nepoznatom pravcu i da sumnja da iza otmice stoji porodica njegovog partnera koja živi u Raškoj oblasti.

Policija je 4. oktobra našla M.M. nepovređenog u porodičnoj kući u rodnom mestu i uzela izjave od njega i članova porodice.

Policija je u međuvremenu bila u njegovoj kući, ali su članovi porodice rekli da M.M. već duže ne živi sa njima i da ne znaju gde je, dok su ostali ukućani "na službenom putu".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track