NIKO KAO ON: Pre 21 godine nastradao Dražen Petrović, košarkaški Mocart

Tužna godišnjica

NIKO KAO ON: Pre 21 godine nastradao Dražen Petrović, košarkaški Mocart

Košarka -
Priča o Draženu Petroviću dobila je nastavak u vidu emotivnog dokumentarnog filma "Jednom braća", u kome je Vlade Divac opisao svoj odnos sa Draženom

Samo je Dražen bio Mocart.

Tačno pre 21 godine prestalo je da kuca srce jednog od najboljih košarkaša svih vremena. Tog 7. juna 1993. godine, u slupanom „golfu“ na nemačkom auto-putu, završio je život Dražen Petrović, kog su, s pravom, zvali Mocart. Takva je bila njegova igra - prava simfonija na terenu. Mnogi su bili dobri, odlični, ali Dražen je bio samo jedan.

Nemačka manekenka Klara Šalanci, Petrovićeva devojka i vozač u tom trenutku, i turska košarkašica koja je bila na zadnjem sedištu teško su povređene. Utvrđeno je da je vidljivost na putu bila vrlo loša i da Petrović nije bio vezan pojasom dok je spavao tokom puta.

Dražen Petrović je rođen u Šibeniku 22. oktobra 1964. godine. Tokom karijere nastupao je za Šibenku, Cibonu, Real, Portland, Nju Džersi.

Četiri puta je bio klupski prvak Evrope, a sa reprezentacijom Jugoslavije osvajao je zlatne medalje na EP i SP. Osvojio je srebro na OI i bronze na OI i EP. Sa Hrvatskom je osvojio i bronzu na OI.

Priča o Draženu Petroviću dobila je nastavak u vidu emotivnog dokumentarnog filma "Jednom braća", u kome je Vlade Divac opisao svoj odnos sa Draženom.

http://www.youtube.com/watch?v=bZf6m5gR-Jk
http://www.youtube.com/watch?v=TD8tutirU9A

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track