Nikolić: Čestitam Vučiću, obećali smo da ćemo pronaći Ćuruvijinog ubicu

Predsednik zadovoljan

Nikolić: Čestitam Vučiću, obećali smo da ćemo pronaći Ćuruvijinog ubicu

Politika -
Svojevremeno sam, izneo negativno mišljenje o tada već pokojnom Ćuruviji, što je poslužilo i dugo će da služi za politički obračun sa mnom. Niko ne pominje da sam tada poručio njegovom bratu da ću jednog dana otkriti ubice, podsetio je Nikolić

BEOGRAD - Otkrivanje osumnjičenih za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, dovešće do zadovoljenja pravde i predstavlja upozorenje da se takav svirep zločin više nikada ne ponovi, izjavio je danas predsednik Srbije Tomislav Nikolić i čestitao "malobrojnima koje je predvodio Aleksandar Vučić koji su znali za akciju i sačuvali njenu tajnost.“

U izjavi, povodom rezultata rada Komisije za istraživanje ubistava novinara, Nikolić je istakao da je "do sada nerazjašnjeno ubistvo Slavka Ćuruvije predugo opterećivalo srpsko društvo i predstavljalo je osnov za sukob između pripadnika različitih političkih opcija".

"Svojevremeno sam, sprovodeći politiku stranke kojoj sam pripadao, izneo negativno mišljenje o tada već pokojnom Ćuruviji, što je poslužilo i dugo će da služi za politički obračun sa mnom. Niko ne pominje da sam tada poručio njegovom bratu da ću jednog dana otkriti ubice“, podsetio je Nikolić.

„Ponosan sam što su promene u društvu, inicirane smenom vlasti u Srbiji, omogućile da mnoga najodgovornija mesta u državi zauzmu hrabri i pošteni ljudi koje je nemoguće zaustaviti u ostvarenju cilja, da Srbija bude pravna i pravedna država“, dodao je Nikolić.

On je dodao da je sada potpuno jasno da je ubistvo na monstruozan način organizovao i izvršio deo državnog aparata, ali će, kako je rekao, ostati nejasno zašto to nijedna vlast do sada nije razotkrila.

Nikolić je dodao da je "akcija vođena tajno i strpljivo, u želji da budu razotkrivni odgovorni nalogodavci i izvršioci, a da svi čestiti pripadnici različitih službi, koji su pod bilo kojom vlašću savesno i zakonito obavljali svoj posao, ponosno žive u zemlji koju su štitili ne žaleći ni svoj život.“

„Čestitam malobrojnima koje je predvodio Aleksandar Vučić koji su znali za akciju i sačuvali njenu tajnost“, rekao je Nikolić.

„Sada je jasno da i akcije otkrivanja velikih narko dilera moraju da se vode na isti način, kako ne bi bilo opstrukcije onih koji akciju treba da sprovedu“, konstatovao je Nikolić.

Nikolić je takođe ocenio da će otkrivanje osumnjičenih za ubistvo Slavka Ćuruvije i prikupljene informacije, dovesti do zadovoljenja pravde i predstavljaju upozorenje da se takav svirep zločin više nikada ne ponovi, kaže se u saopštenju iz kabineta predsednika Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track