KONSULTACIJE Nikolić: Vučić mandatar! Vučić: Za mene je ovo veliki dan!
Foto: Tanjug

O formiranju nove vlade

KONSULTACIJE Nikolić: Vučić mandatar! Vučić: Za mene je ovo veliki dan!

Politika -
Današnje konsultacije u Predsedništvu Srbije pratilo je 38 medijskih ekipa iz zemlje i inostranstva i oko 100 novinara
1 / 3 Foto: Tanjug

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić poverio je danas mandat za formiranje nove vlade lideru Srpske napredne stranke Aleksandru Vučiću.

Nikolić je poverio Vučiću mandat nakon konsultacija koje je danas obavio sa predstavnicima izborne liste "Aleksandar Vučić - budućnost u koju verujemo", a prošle sedmice i sa predstavnicima svih parlamentarnih stranaka.

15.06 - Za mene je ovo veliki dan, rekao je mandatar Aleksandar Vučić.

Od Srbije u naredne tri ili četiri godine, koliko će vlada da traje, od Srbije ćemo da napravimo zdravu i pristojnu državu, izjavio je danas mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić.Obećao sam da ću raditi vredno i pošteno i donositi dobre odluke za našu Srbiju, rekao je Vučić.Prema njegovim rečima, teško da je neko dobio u težim okolnostima takav mandat, posebno posle loših odluka iz 2007. i 2009. godine, zbog kojih je u državi visok deficit i ne funkcioniše ekonomija.

Uz napomenu da je to vlada koja je sastavljena u najkraćem roku, Vučić je zahvalio predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću što mu je poverio mandat.Vučić je dodao da Srbija ulazi u teške i ozbiljne reforme jer kako je rekao i na početku kampanje, za listu koja je dobila najveći broj glasova u modernoj srpskoj istoriji, radiće se za sledeće generacije, ne za sledeće izbore."Za mene lično je ovo veliki dan", rekao je Vučić.

15.00 - Doneo sam odluku da se Vučiću poveri mandat, rekao je predsednik Tomislav Nikolić, posle konsultacija u Predsedništvu.

14.00 - Vučić stigao na konsultacije kod predsednika Nikolića.

Današnje konsultacije u Predsedništvu Srbije pratilo je 38 medijskih ekipa iz zemlje i inostranstva i oko 100 novinara.

Izbornu listu "Aleksandar Vučić - Budućnost u koju verujemo", koja ima 158 od 250 poslanika, čine Srpska napredna stranka, Socijaldemokratska partija Srbije, Nova Srbija, Srpski pokret obnove i Pokret socijalista.Vučić je ranije na sednici Glavnog odbora stranke rekao da će s kompletnim sastavom vlade izaći pred Glavni odbor 25. aprila u Novom Sadu, nakon čega bi vlada trebalo da bude formirana u nedelju, 27. aprila.

Prema njegovim rečima, vlada će biti mala, moderna i efikasna i imaće 17 članova.

Vučić je socijalistima ponudio da uđu u vladu u skladu sa, kako je rekao, njihovom snagom, imajući u vidu potrebu SNS da "pravi Srbiju ujedinjenja, a ne podela", i pokazuje da je drugačiji od ostalih partija, a Predsedništvo SPS je taj predlog prihvatilo, ocenjujući da je "to u najboljem interesu Srbije".U novoj vladi biće i Savez vojvođanskih Mađara, sa kojim bi SNS sutra trebalo zvanično da stavi paraf na dogovor o zajedničkom učešću u vladi.

Nikolić je 17. aprila obavio konsultacije sa predstavnicima koalicije okupljene oko Socijalističke partije Srbije, Demokratskom strankom, predstavnicima liste okupljene oko Nove demokratske stranke, Savezom vojvođanskih Mađara, Strankom demokratske akcije Sandžaka i Partijom za demokratsko delovanje.

http://www.youtube.com/watch?v=8aBhprBwofQ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track