Nikolić doputovao u Baku
Foto: Tanjug

Poseta Azerbejdžanu

Nikolić doputovao u Baku

Politika -
Predsednik Srbije je doputovao sa suprugom Dragicom, a u delegaciji su i šef srpske diplomatije Ivan Mrkić, savetnici Marko Đurić, Predrag Mikić, Jasmina Mitrović Marić i Stanislava Pak

BAKU - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić doputovao je danas u glavni grad Azerbejdžana gde će u naredna dva dana razgovarati sa najvišim zvaničnicima te zemlje.

Nikolića su na aerodromu "Hajdar Alijev" dočekali prvi potpredsednik azerbejdžanske vlade Jagub Ejubov, zamenik ministra spoljnih poslova Kalaf Kalafov, kao i ambasadori Srbije i Azerbejdžana - Zoran Vajović i Eldar Hasanov.

Predsednik Srbije je u Baku doputovao sa suprugom Dragicom, a u njegovoj delegaciji su i šef srpske diplomatije Ivan Mrkić, savetnici Marko Đurić, Predrag Mikić, Jasmina Mitrović Marić, šef Pres službe Stanislava Pak i drugi.

Predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev sa suprugom Mehriban prirediće neformalnu večeru za predsednika Srbije i njegovu suprugu.

Oficijalni deo posete počinje sutra susretom Nikolića sa Alijevom u predsedničkoj palati Zagulba, gde će dvojica predsednika imati tet-a-tet susret, a potom će biti održan i plenarni sastanak.

Predviđeno je da Nikolić i Alijev sutra potpišu Deklaraciju o strateškom partnerstvu, kao i još dva sporazuma o saradnji u oblasti informacionih i komunikacionih tehnologija i veterinarstva.

Nikolićeva supruga imaće odvojeni susret u predsedničkoj palati sa Mehriban Alijevom.

Sa premijerom Azerbejdžana Arturom Rasizadeom Nikolić će imati razgovor tokom radnog ručka.

Dvojica predsednika će sutra otkriti i spomenik Nikoli Tesli, a Nikolić će posetiti Fondaciju Hajdara Alijeva i Diplomatsku akademiju i prisustvovaće otvaranju izložbe posvećene Ivi Andriću.

U subotu će se Nikolić sastati sa predsednikom azerbejdžanskog parlamenta Ogtajem Asadovim, planirano je njegovo obraćanje

privrednicima, a tokom dana položiće venac na spomenike lideru nacije Hajdaru Alijevu i Palim borcima i obići će Stari grad.

http://www.youtube.com/watch?v=oF7c0O2p2X0

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track