Nikolić: Država Srbija pouzdan partner investitorima
Foto: Tanjug

Sastanak sa Lafaržom

Nikolić: Država Srbija pouzdan partner investitorima

InfoBiz -
Investitori mogu da očekuju punu podršku državnih organa, a da im Srbija nudi političku stabilnost i pomoć oko svih problema sa kojima bi se mogli susresti u svom poslovanju

BEOGRAD - Država Srbija već godinu i po dana vodi takvu politiku da prema investitorima nastupa kao pouzdan partner, a tako će činiti i u narednom periodu - rekao je danas predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić tokom sastanka sa delegacijom kompanije „Lafarž Srbija“, koju je predvodio generalni direktor kompanije Dimitrije Knjeginjić.

Predsednik Nikolić je rekao da investitori mogu da očekuju punu podršku državnih organa, a da im Srbija nudi političku stabilnost i pomoć oko svih problema sa kojima bi se mogli susresti u svom poslovanju, saopštila je pres služba predsednika Republike.

Delegacija kompanije „Lafarž Srbija“ izložila je predsedniku Nikoliću svoje planove za proširenje. Oni su zainteresovani za privatizaciju pojedinih preduzeća koja su u državnom vlasništvu, a pre svega za preduzeće „Ivan Milutinović“.

Kompanija „Lafarž Srbija“ do sada je uložila više od 110 miliona evra direktnih investicija. Takođe, su predstavnici „Lafarža“ upoznali predsednika Nikolića i sa svojim predlozima kako bi se pravno na što bolji način olakšalo poslovanje preduzećima koja se u Srbiji bave njihovom vrstom delatnosti, navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja