Nikolić: Dok sam živ, neću se sukobiti s Vučićem!

Predsednik Srbije o odnosima u naprednjacima

Nikolić: Dok sam živ, neću se sukobiti s Vučićem!

Politika -
Imam dva biološka sina i jednog političkog - Aleksandra Vučića, rekao predsednik Srbije Tomislav Nikolić

BEOGRAD - Neraskidive veze.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da nije i da nikad neće biti u sukobu s prvim potpredsednikom Vlade i predsednikom Srpske napredne stranke Aleksandrom Vučićem, kao i da očekuje dalji rast SNS.

- Imam dva biološka sina i jednog političkog - Aleksandra Vučića. Nikad, dok sam živ, neće biti sukoba, a može uvek da mi kaže sve što misli i ja njemu takođe - rekao je Nikolić.

Upitan da li ima sukoba u SNS, Nikolić je rekao da se „nešto kuva između drugih stranaka, a da bi opravdanje našli za to ako bi postojao sukob između Vučića i Nikolića“.

Srbija više nije zemlja nad kojom treba stajati i plakati, to je zemlja koju čeka budućnost, to je zemlja koja je rešila da raščisti sa svojim problemima, rekao je predsednik Nikolić.

Predsednik Republike je rekao da je znao kakvu Srbiju zatiče, ali i da je znao kakvu Srbiju želi da ostavi onome ko će posle njega doći.

"Ja sam znao kakvu Srbiju zatičem ako pobedim na izborima i znao sam kakvu Srbiju želim da ostavim onome ko posle mene dođe. Znao sam da smo u posebno teškoj ekonomskoj situaciji, da tu mora mnogo da se radi", rekao je predsednik Nikolić gostujući u emisiji "Srbija, čekajući budućnost" na RTS-u. Kada je došao na Andrićev venac, kaže, video je da tu niko ništa nije uradio.

Počeo sam od nule

"Počeo sam od nule, bez ikakvih kontakata. Počeo sam bez kontinuiteta sa opterećenjem da neću biti tako dobar predsednik", rekao je Nikolić. Za sebe kaže da je posvećen osnovnoj predsedničkoj funkciji - da predstavlja Srbiju u zemlji i inostranstvu. Predsednik je ukazao da Srbiju danas vode ljudi koji ne brinu o svom imidžu, već o poslu, kao i da je zemlja odlučna da reši i najteže probleme.

"Srbija više nije zemlja nad kojom treba stajati i plakati, to je zemlja koju čeka budućnost, to je zemlja koja je rešila da raščisti sa svojim problemima, veoma teškim i bolnim", rekao je Nikolić.Građanima je jasno da žive teško, ali i da Srbija više nije zemlja beznađa, već država nade, kaže Nikolić.Govoreći o napuštanju funkcije u Srpskoj naprednoj stranci, Nikolić je rekao da su svi predsednici u svetu umeli da cene taj postupak, jer sada, kaže, otvara vrata ne kao funkcioner partije, već predsednik svih građana.

Nikolić je naveo da je u prvih 500 dana od kad je na funkciji predsednika bio posvećen osnovnoj predsedničkoj funkciji, a to je predstavljanje Srbije u svetu.

Cvijan pogrešio, Pajtić nema legitimitet

On je kazao da je član SNS Vladimir Cvijan uradio nešto što on nikada ne bi i javno izneo nezadovoljstvo radom stranke, a da o tome nije upoznao stranku.

Govoreći o pokrajinskoj vlasti, Nikolić je rekao da predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić treba da shvati da više nema legitimitet. "Ako idete s kraja na kraj Vojvodine i vidite da ta stranka koja odlučuje o životu svakog pojedinca zauzima treće mesto, onda on mora da razmisli šta će mu narod reći kada ode s vlasti", rekao je Nikolić.

Govoreći o lokalnim izborima na Kosovu, predsednik Srbije je rekao da Srbi treba da izađu na izbore, jer tako postoji mogućnost da se obezbedi bolji život srpskoj zajednici. "Ja sam iskreno ubeđen u to da možemo da obezbedimo bolji život srpskoj zajednici na KiM, tako što prihvatamo da prištinska administracija organizuje lokalne izbore i tako što smo stvorili listu za koju se zna da je podržava Vlada Srbije", rekao je Nikolić. On je kazao da je jedan od problema i to što je po prištinskom zakonodavstvu pravo na članove biračkih odbora i Centralne izborne komisije imaju samo parlamentarne stranke.

"Kako će naša lista da ima člana biračkog odbora i svog člana izborne komisije kada nije parlamentarna. Ne može (Hašim) Tači da kaže neka to reši CIK", rekao je Nikolić. Nikolić je ukazao i na problem biračkog spiska i da nije bilo dobre kampanje da se kao birači upišu Srbi koji žive izvan KiM.

"Nigde nisam video da se to podiglo na nacionalni zadatak pa da vidim toga koji je rođen na KiM, ko neće da glasa za KiM. Prijavilo se oko 40.000 ljudi. Kako da ubedim (Ketrin) Eštonovu da ima 200, 300 hiljada interno raseljenih lica sa KiM, kad se 40.000 prijavilo za najvažnije izbore koji mogu da se održe", rekao je Nikolić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track