Nikolić na Goliji: Od sela može lepo da se živi

Srbija

Autor:

Oni koji su vas do sada krali polako će prestati to da rade, a novi neće počinjati, jer će videti sudbinu onih koji su do sada krali

golija tanjug

GOLIJA - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić obišao je danas deonicu regionalnog puta od mesta Odvraćenica na Goliji ka Raškoj, odakle je poručio da će Srbija ulagati u puteve, energetiku i razvoj sela, kako bi se i u njima dobro živelo.

"Videćete kako može lepo od sela da se živi, samo da vam se da šta vam treba i da vas niko više ne krade", rekao je Nikolić.

"Oni koji su vas do sada krali polako će prestati to da rade, a novi neće počinjati, jer će videti sudbinu onih koji su do sada krali. Ostajaće više narodu, sve je to u stvari narodno", uveren je predsednik Nikolić.

On je istakao da će prioritet Vlade Srbije biti da omogući da se dobro živi i u selima, i da će država nastaviti da gradi puteve, možda, kako je objasnio, ne zaduživanjem kao što je do sada bilo činjeno, već koncesijama.

"Puteve moramo da gradimo, želimo da se na selu dobro živi, a da bismo vas uverili u to, moramo da obezbedimo i put, i školu, i ambulantu, i poštu, i da omogućimo da ova deca imaju razonodu tamo gde žive, a ne da gledaju u velike gradove", istakao je Nikolić.Predsednik Nikolić je konstatovao da oni koji napuštaju sela najviše gravitiraju ka Beogradu, ali da ne mogu svi stati u prestonicu.

"I moj otac je iz sličnog kraja (poput golijskog) i da je imao put ne bi silazio u Kragujevac i ne bih sada ja viđao opustele kuće u očevom selu", rekao je Nikolić, ponovivši da se ljudima koji žive na selu mora omogućiti da dobro žive od svog rada.

Ne gradite vikendice, sačuvajte Goliju

Predsednik Srbije poručio je danas žiteljima Golije i opštinskim rukovodstvima Novog Pazara, Raške i Ivanjice da sačuvaju netaknutu prirodu te planine, a da će država uložiti u njen razvoj. 
"Sprečite divlju gradnju jer su za razvoj Golije potrebne velike parcele i planska izgradnja objekata", rekao je Nikolić na planini čiji je park prirode pod zaštitom Uneska. Prema njegovim rečima, u Srbiji je ostalo malo tako sačuvanih zona prirode. "Zato, ne gradite vikendice svuda na planini", rekao je predsednik Srbije. Nikolić je rekao čelnicima opština da na svaki način spreče divlju gradnju i iskoriste potencijale planine za razvoj privrede i turizma.

 

 

 

 

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (41)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • Magistar Čvorović

  Magistar Čvorović

  Au kako dobro zapaža ovaj gospodin... Naravno da može da se živi, samo što je potrebno izgraditi sela i dovesti ljude koji će da žive i rade u tim selima. To je sistematski uništavano od završetka Drugog svetskog rata pa do sada. Zemlju ne obrađuju osamdesetogodišnjaci, a od sela do grada se ne dolazi putevima iz 1951. I kada seljak, ali ... više PRAVI seljak, donese robu na pijac - skupo....

  35 Odgovori 
 • seljak covek

  seljak covek

  Samo cu reci da nam je selo Majka….Selo nas hrani. Cuvajte selo da bi imali hrane uvek.

  27 Odgovori 
 • MilianaMiliana

  MilianaMiliana

  DA SAM SAMO MALO MLADJA, PRAVO BI NA GOLIJU DA ZIVIM OD ONOGA STO JE
  SIGURNO ZDRAVIJE NEGO OVO STO KUPIM PO RADNJAMA. OVI OSTALI STO
  KOMENTARISU, BOJE SE RADA, HOCE SVE NA GOTOVO, I KAD IM FABRIKE PROPADNU
  A IMAJU IMANJE NA SELU, NECE NA SELO, TREBA DA SE RADI. BEZ RADA NEMA NISTA,
  IMA SELJAKA KOJI VRLO DOBRO MATERIJALNO STOJE, ALI, TO SU LJUDI ... više KOJI RADE
  ZA SVOJE DOBRO, A NE KUKAJU KAKO NEMAJU.

  25 Odgovori 

Poslednji komentar

 • Mina

  Mina

  Potpuno se slažem sa našim predsednikom, samo smo zaboravili "spoljni faktor".Šta je sa danonoćnim zaprašivanjem Nato aviona i Harpom.Nikom ne odgovara da se Srbija razvija kao poljoprivredna zemlja Tad bi bili bogati i samim tim i nezavisni, a to zapadu ne odgovara.Sistematski rade na uništavanj naše zemlje. Volela bih kad bi se neko iz vla ... više de, ako ne i sam predsednik, ili bar gospodin Vučić, oglasili po ovim pitanjima.

  1 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Zakazaću sednicu Skupštine Vojvodine čim dobijem Pajtićev predlog o rekonstrukciji Ištvan Pastor, lider svm

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!