Nikolić očekuje da Dačić sutra zatraži mandat
Foto: Beta

vlada uskoro

Nikolić očekuje da Dačić sutra zatraži mandat

Politika -
Postoje nagoveštaji da bi sutra Dačić mogao da dođe da mi pruži dokaze kako je formirana skupštinska većina i da zatraži mandat za formiranje Vlade, rekao je Nikolić

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić očekuje da mu predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić sutra zatraži mandat za formiranje Vlade Srbije, javila je Radiotelevizija Srbije.

"Postoje nagoveštaji da bi sutra Dačić mogao da dođe da mi pruži dokaze kako je formirana skupštinska većina i da zatraži mandat za formiranje Vlade. Tako sada stvari stoje, koliko sam ja obavešten", rekao je Nikolić Radioteleviziji Srbije (RTS) na prijemu poslovnog kluba Privrednik. "To je dobro zato što bi svako drugo odugovlačenje značilo beskrajno mnogo lošeg i gubitak vremena kojeg Srbija ima jako malo", dodao je Nikolić.

Predsednik Srbije je naveo da on od nove Vlade očekuje da omogući ljudima da rade uz neprekidnu brigu za bezbednost i da se Srbija pravno i po uređenosti približi Evropskoj uniji. Upitan hoće li naprednjaci voditi buduću vladu, Nikolić je odgovorio da ne zna i da je to "pitanje za naprednjake". Nikolić je na prijemu kluba Privrednik poručio da će biti partner privrednicima, koje je pozvao da ostanu u Srbiji i istakao da će institucija predsednika razvijati partnerske odnose sa privredom, javio je RTS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track