Nikolić:  Očekujem da sutra usvoje platformu o Kosovu
Foto: Preent Screen

Nikolić: Očekujem da sutra usvoje platformu o Kosovu

Politika -
Trebalo bi sutra da bude usvojena platforma na moj predlog, a da iz nje proistekne rezolucija koju vlada predlaže skupštini, nadam se u petak, tako smo se dogovorili, rekao je predsednik Srbije i dodao da iznad toga ne može, a ispod toga ne sme ako imamo čast i dostojanstvo

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da bi na sutrašnjem sastanku državnog vrha trebalo da bude usvojena platforma o Kosovu na njegov predlog.

"Trebalo bi sutra da bude usvojena platforma na moj predlog, a da iz nje proistekne rezolucija koju vlada predlaže skupštini, nadam se u petak, tako smo se dogovorili", rekao je Nikolić novinarima nakon božićne liturgije ispred Saborne crkve.

Nikolić je kazao da u petak očekuje sednicu parlamenta na koju bi on trebalo da bude pozvan i da, kako je kazao, "celom svetu konačno pokažemo šta želimo i šta možemo".

Predsednik Srbije je rekao da platformi ne treba da se pristupa sa "skepsom, nepoverenjem i autocenzurom". "To je ono što Srbija danas može da ostvari, iznad toga ne može, ali ispod toga ne sme ako imamo čast i dostojanstvo", rekao je Nikolić. Za sutra je najavljena zajednička sednica vlade i predsednika Srbije o rezoluciji o daljim razgovorima Beograda i Prištine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track