Nikolić počeo razgovore o novoj vladi sa DS
Foto: Tanjug

Nikolić počeo razgovore o novoj vladi sa DS

Politika -
zgradu Predsedništva Srbije došli su predsednik DS Boris Tadić, zamenik predsednika DS Dragan Đilas i potpredsednici DS Dragan Šutanovac, Jelena Trivan, Dušan Petrović i Bojan Pajtić, kao i predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić.
1 / 7 Foto: Tanjug

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić počeo je danas razgovore o formiranju nove vlade sa predstavnicima izborne liste Demokratske stranke (DS).

U zgradu Predsedništva Srbije došli su predsednik DS Boris Tadić, zamenik predsednika DS Dragan Đilas i potpredsednici DS Dragan Šutanovac, Jelena Trivan, Dušan Petrović i Bojan Pajtić, kao i predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić.

Konsultacijama o formiranju vlade, kako je ranije najavio, ne prisustvuje koalicioni partner demokrata, lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.

Predsednik Pokrajinskog odbora DS u Vojvodini Dušan Elezović izjavio je da će Tadić danas obavestiti predsednika Nikolića o tome da se vode razgovori sa predstasvnicima SPS, LDP, Stranke demokratske akcije i SVM o formiranju skupštinske većine i Vlade Srbije.

Nikolić je konsultacije o formiranju vlade počeo u ponedeljak sa Srpskom naprednom strankom koja je osvojila najviše mandata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja