NIKOLIĆ PRIMIO HABZBURGA: Srbija neće dozvoliti da bude uvučena u konflikte
Foto: Tanjug

Godišnjica početka Velikog rata

NIKOLIĆ PRIMIO HABZBURGA: Srbija neće dozvoliti da bude uvučena u konflikte

Politika -
Nikolić je s Karlom fon Habzburgom, unukom poslednjeg cara Austro-ugarske monarhije i bivšim poslanikom Evropskog parlamenta, razgovarao u Beogradu

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je danas na sastanku s austrijskim političarem Karlom fon Habzburgom da Srbija više nikad neće dozvoliti da bude uvučena u bilo kakve konflikte.

Nikolić je s Karlom fon Habzburgom, unukom poslednjeg cara Austro-ugarske monarhije i bivšim poslanikom Evropskog parlamenta, razgovarao u Beogradu.

NIkolić je rekao da je srećan što je u mogućnosti da u ovoj godini, kada se obeležava sto godina od početka Prvog svetskog rata, zajedno sa svojim gostom simbolično pokaže da Srbija nikada više neće ratovati, niti će dozvoliti da bude uvučena u bilo kakve konflikte.

Predsednik Srbije je izrazio želju da Srbija što brže postane punopravni član Evropske unije i da ujedno i dalje razvija saradnju sa svim prijateljskim zemljama.

Karl fon Habzburg naglasio je da je ova godina značajna za obeležavanje više istorijskih događaja koji su doprineli uspostavljanju mira i saradnje među narodima Evrope, a da mu je želja da tragični događaji poput ratova ostanu u prošlosti i da se nikada više ne ponove, saopštila je pres služba predsednika Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track