Nikolić razgovara sa generalnim sekretarom NATO

Treći dan Gedneralne skupštine

Nikolić razgovara sa generalnim sekretarom NATO

Politika -
Predviđeno je i da se predsednik Srbije, na marginama zasedanja UN, sastane sa premijerom Slovenije Janezom Janšom i predsednicom Švajcarske Evelin Vidmer Šlumf

NJUJORK - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovaraće danas u Njujorku, tokom trećeg dana boravka na zasedanju Generalne skupštine UN, sa generalnim sekretarom NATO Andersom Fogom Rasmusenom.

Predviđeno je i da se predsednik Srbije, na marginama zasedanja UN, sastane sa premijerom Slovenije Janezom Janšom i predsednicom Švajcarske Evelin Vidmer Šlumf.

Nikolić je već imao niz važnih susreta u Njujorku, gde je u poslednja dva dana čak dva puta imao susret sa predsednikom SAD Barakom Obamom, a govorio je i pred Generalnom skupštinom UN.

Nerešeno pitanje Kosova je bila glavna tema prethodna dva dana, pa je predsednik Srbije juče poručio da će Beograd sprovesti ono što je ranije dogovoreno sa Prištinom, ali da to ne znači i ispunjavanje svih želja albanske strane, i da ne dolazi u obzir da se prizna nezavisnost Kosova.

Nikolić je, opisujući tešku poziciju u kojoj se Beograd şada nalazi, rekao da se Srbija zbog postupaka prethodnog rukovodstva našla na ivici da prizna nezavisnost Kosova i Metohije.

Pored Nikolića, priliku da se susretne sa Obamom juče je imao i predsednik Generalne skupštine Vuk Jeremić, koji je primio predsednika SAD nakon njegovog govora u UN. Živa diplomatska aktivnost prati i šefa srpske diplomatije Ivana Mrkića i on će danas imati niz značajnih bilateralnih susreta.

Kako je najavljeno, Mrkić će se sastati sa ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejom Lavrovim, kao i sa šefovima diplomatije Makedonije, Albanije, Malte, BiH i Azerbejdžana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track