Nikolić: Rezolucija u Skupštini 11. januara

Nikolić: Rezolucija u Skupštini 11. januara

Politika -
Predlog rezolucije o Kosovu i Metohiji pred Skupštinom će se naći najverovatnije 11. januara, rekao predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da će se predlog rezolucije o Kosovu i Metohiji najverovatnije 11. januara naći pred poslanicima Skupštine Srbije, pošto prethodno o tome bude razgovarano na sednici Vlade Srbije, koja će, kako pretpostavlja, biti održana 5. januara.

"Jutros smo razgovarali sa predstavnicima Vlade. Pokušavamo da pripremimo detaljni predlog rezolucije koji prostiče iz platforme koja bi bila prihvatljiva za sve, a koja bi bila na dnevnom redu Narodne skupštine verovatno 11. januara", rekao je Nikolić za Fonet. Nikolić je najavio da će o toj temi imati još jedan jedan krug razgovora sa predstavnicima vladajućih stranaka i opozicije. Prema objašnjenju Nikolića, "platforma će biti obrazloženje rezolucije i, kao materijal, biće sastavni deo rezolucije i pred narodnim poslanicima". "Platforma nije stopostotno u obliku u kome sam je predložio, ali je potpuno prihvatljiva i za mene kao autora platforme, a i za ljude koji za nju treba da glasaju, o čemu, takođe, moram da vodim računa", naglasio je Nikolić.

"Mislim da još nije prihvatljiva za neke strane države i organizacije, pretpostavljam i za Albance", napomenuo je Nikolić, "ali hajde da počnemo da razgovaramo, pa da vidimo šta to smeta". On je najavio da će već sutra u Vladu Srbije stići usaglašen i konačan tekst platforme o Kosovu, sa predlogom rezolucije, koja će, povodom toga, održati sednicu "pretpostavljam 5. januara". "Voleo bih da prisustvujem toj sednici na kojoj će se raspravljati, a ne samo odlučivati", naglasio je Nikolić, "kako bih mogao da obrazložim ono što nije dovoljno jasno". Nikolić je objasnio da će na toj sednici Vlade Srbije biti usvojen dokument koji će otići u Skupštinu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track