Nikolić se sastao s Ban Ki-munom
Foto: Tanjug

Nikolić se sastao s Ban Ki-munom

Politika -
Srbija će se zalagati za afirmaciju uloge UN na svetskoj sceni, rekao je predsednik Srbije

NJUJORK - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastao se u ponedeljak u Njujorku s generalnim sekretarom UN Ban Ki-munom i ponovio da se Srbija zalaže za rešavanje odnosa Beograda i Prištine mirnim putem i konstruktivnim dijalogom.

Nikolić je Banu rekao i da će se Srbija zalagati za afirmaciju uloge UN na svetskoj sceni. Generalni sekretar UN izjavio je da je ohrabren Nikolićevim rečima i iskrenim zalaganjem za mir i stabilnost u regionu. Predsednik Srbije, koji će u Njujorku učestvovati u generalnoj debati na zasedanju Generalne skupštine UN, sastao se u ponedeljak i s predsednikom Kipra Dimitrosom Kristofjasom i preneo mu napore koje Srbija čini u borbi protiv korupcije, kao i za prevazilaženje ekonomske krize.

Nikolić je predsedniku Kipra, zemlje koja nije priznala nezavisnost Kosova, rekao da Srbija ne odstupa od teritorijalne celovitosti. Kristofjas i Nikolić poručili su da tradicionalno dobre odnose dve zemlje treba unaprediti, naročito na ekonomskom planu. Kiparski predsednik poručio je da prijateljstvo dve zemlje nije ničim uslovljeno i da bi saradnja trebalo da bude nastavljena na svim poljima. Ministar spoljnih poslova Ivan Mrkić, koji je u delegaciji Srbije na zasedanju Generalne skupštine UN, razgovarao u ponedeljak s ministrima inostranih poslova Finske, Grčke, Švedske i Hrvatske.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track