Nikolić: Trebalo je prvo da dođe Josipović!

O poseti Zorana Milanovića

Nikolić: Trebalo je prvo da dođe Josipović!

Politika -
Ako je Hrvatska podnela tužbu za genocid, poseta nije iskrena i prijateljska, rekao predsednik Srbije

BEOGRAD - Današnju posetu hrvatskog premijera Zorana Milanovića Srbiji, predsednik Tomislav Nikolić ocenio je kao dobru u uspostavljanju dobrih odnosa, ali je istakao da najpre trebalo upriličiti susret dva predsednika.

„Krenulo je u uspostavljanju dobrih odnosa i Josipović je trebalo da krene na taj put“, rekao je Nikolić dodavši da je bez obzira na sve, on predsednik Srbije i da predstavlja većinu građana. On je naveo da između Hrvatske i Srbije postoje pitanja koja treba rešavati, ali je i dodao da bi uz „srpsko neslaganje“ put Hrvatske u Evropsku uniju „mogao da predstavlja problem“.

„Ako je Hrvatska podnela tužbu za genocid, poseta nije iskrena i prijateljska. Treba raščistiti sve, najlakše je da sednemo i ručamo zajedno. Neko onda tu nije iskren. Ili znaju da mi nismo počinili genocid, ili poseta nije iskreno prijateljska. Najpre treba da pomirimo narode, a sa nama, političarima, ćemo lako“, poručio je Nikolić.

Predsednik je, odgovarajući na pitanje novinara tokom prijema za dopisnike stranih medija u Predsedništvu Srbije, rekao da je za njega neprihvatljivo da Kosovo bude u Ujedinjenim nacijama, jer bi to stajalo u Rezoluciji koju je donela Skupština Srbije.

Izrazivši spremnost za pregovore, Nikolić je rekao da „Srbiji nije do rata, i ako se nekome naratovalo, to je Srbija“.Osvrnuvši se na Rezoluciju o Kosovu, Nikolić je rekao da Srbija do sada nije imala nikakvo rešenje već da je slušala samo šta joj drugi nude.

„Da vidimo šta će Albanci da ponude“, poručio je Nikolić i naveo da će u pregovorima s albanskom stranom „provoditi sve što se dogovori“. On je rekao i da Srbija „otvara nova prijateljstva".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track