Nikolić: U Srbiji je lakše biti protiv Srbije nego za nju

Nikolić: U Srbiji je lakše biti protiv Srbije nego za nju

Politika -
U Srbiji je lakše biti protiv Srbije nego za nju. Mentori to ne vole, naveo je predsednik Srbije

BEOGRAD - Izgubio sam mnogo ali Kosovo ne smem jer nije moje, za moga života Albanci neće stići do Kragujevca. Ja nosim svoj krst, ponesite gospodo poslanici makar kristić. Pokažite snagu palramenta kada se rešava pitanje Kosova i Metohije.

Odustaćemo od EU ako nam traži priznanje Kosova! Ovo je pored ostalog rekao predsednik Srbije Tomislav Nikolić obraćajući se poslanicima Skupštine Srbije.

Predsednik Nikolić rekao je da je napisao platformu za Kosovo zato što to niko do sada nije smeo, a odavno je trebalo.

Naglašavajući da nije političar već predsednik Srbije, Nikolić je rekao da ga niko nije terao da pobedi na izborima u nemogućim uslovima.

"U Srbiji je lakše biti protiv Srbije nego za nju. Mentori to ne vole", naveo je Nikolić i dodao:

"Moj sin i ja smo morali da ratujemo za Srbiju, vaši sinovi neće morati ako mi dobro radimo. Nisam želeo da budem predsednik koji se krije. Nije me briga šta vi mislite. Važno mi je šta građani misle, a tog suda se ne bojim", naveo je Nikolić, dodajući da se oko Kosova nasleđuje samo muka.

Predsednik Nikolić je naglasio da je zahvalan što neki od poslanika nisu odlučivali o Srbiji od 1389. godine do danas.

“Dođe mi da se smejem i plačem zbog kritika na prvu platformu”, rekao je Nikolić i obajsnio da je pristao da se taj tekst izmeni zbog želje da se postigne jedinstvo, a da je poslanici sada “napadaju i traže da se prva vrati”.

Govor predsednika Nikolića propraćen je aplauzom.

Nikolić: Sa više optimizma gledam na pregovore

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da sa više optimizma očekuje sledeću rundu pregovora Beograda i Prištine, jer će pregovarači morati Skupštini da podnesu izveštaj.

"Sa vise optimiznma očekujem sledeće pregovore, jer će svi koji budu pregovarali imati Rezoluciju u rukama i moraće Skupštini da podnesu izveštaj", rekao je Nikolić u parlametu posle usvajanja Rezolucije o Kosovu.

Nikolić je izrazio zadovoljstvo što su vlast i opozicija "kao nekad pokazali zajednički jezik", ali je rekao i da žali što nije postgnut opšti konsenzus. "Dobro je što Srbija zna da iza Rezolucije stoji ozbiljna platforma, koja ograničava Rezoluciju", naveo je predsednik Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track