Nikolić: Vučić treba da bude premijer!

Predsednik Srbije o predstojećim izborima

Nikolić: Vučić treba da bude premijer!

Politika -
Sa Vučićem sarađujem ne na temu kako voditi partiju već državu, jer ju je on do sada dominanto vodio, zato sam se obradovao izborima da bi on i formalno mogao da preuzme tu ulogu, poručio predsednik Republike

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je večeras da ne vidi ko bi drugi mogao da pobedi na izborima osim Srpska napredna stranka i dodao da prvi čovek nove vlade treba i formalno da bude Aleksandar Vučić, jer je i do sada dominantno vodio zemlju.

Nikolić je za RTS rekao da želi da na izborima 16. marta pobede ideje i Srbija o kojoj mašta od kada se bavi politikom. Prema njegovim rečima, SNS, kao partija koju je predvodio dok nije postao predsednik Srbije, zaslužuje da sprovede ideje na kojima je do sada radila, a njen lider Aleksandar Vuičić da bude premijer.

"Sa Vučićem sarađujem ne na temu kako voditi partiju već državu, jer ju je on do sada dominanto vodio, zato sam se obradovao izborima da bi on i formalno mogao da preuzme tu ulogu", kazao je Nikolić. Predsednik Srbije je ocenio da će najjača snaga posle izbora biti SNS, i da to kao predsednik procenjuje, jer ne bi bilo moguće da to ne može da predvidi.

"Na svim izborima na kojima sam učestvovao sam se kladio jer su kladionice grešile koliki procenat ćemo moja stranka ili ja osvojiti. Uvek sam dobijao jer sam bivao potcenjen. Današnja analiza jedne velike kladionice govori da će SNS osvojiti 43 odsto", dodao je on.

Predsednik Srbije ocenio je da će nakon izbora biti nužne neke koalicije. Nikolić je naveo i da je on predsednik svih gradana i da se on jedini od svih dosadašnjih predsednika tako ponaša. Govoreći o krizi u Ukrajini, Nikolić je naveo da je način promene vlasti do kojeg je došlo u toj zemlji neprihvatljiv. "U mnogim državama došlo je do promene vlasti koja nije demokratska i ustavna, koja nije prihvatljiva. U mnogim od tih zemalja bio sam pre promena i danas ne bih mogao da prepoznam te države", rekao je Nikolić.

Upitan da li je istinita priča da je odbegli narko bos Darko Šarić uhapšen u februaru i da se čeka njegovo izručenje, Nikolić je rekao da to nije istina ali da zna da je to jako blizu i da hapšenje može biti ostvareno uskoro. Nikolić je, povodom izjave lidera SPS-a Ivice Dačića da su Srbiji potrebni i predsednicki izbori, rekao da nema nameru da podnese ostavku. "Ja nisam povredio Ustav i smatram da odlično vršim svoju funkciju", naveo je Nikolić i dodao da izuzev kritika na njegov izgled niko ne može imati primedbu na to kako obavlja duznost.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track