Predsednik Srbije:Utvrditi da li je nemar uzrok nesreće
Foto: Arhiva Tanjug

Predsednik Srbije:Utvrditi da li je nemar uzrok nesreće

Politika -
Neka ostane da sačekamo nalaz istražnog sudije i vidimo štqa se tačno desilo i pod kojim okolnostima, ali ovo otvara pitanje da li postoji nemar koji se provlači neprekidno kroz ljude na najodgovornijim funkcijama, kazao je Nikolić

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da treba utvrditi da li su nepoštovanje protokola i nemar uzrok nesreće na Kopaoniku, u kojoj su dvojica podoficira Vojske Srbije poginula prilikom čišćenja terena od eksplozivnih sredstava.

"Videćemo, neka ostane da sačekamo nalaz istražnog sudije i vidimo štqa se tačno desilo i pod kojim okolnostima, ali ovo otvara pitanje da li postoji nemar koji se provlači neprekidno kroz ljude na najodgovornijim funkcijama", kazao je Nikolić za televiziju Pink. Nikolić je ukazao da su nastradali veoma stručni, iskusni i osposobljeni ljudi Vojske Srbije. "Bojim se da nije postovan protokol. Ako nije, konačno je vreme da izađemo pred građane Srbije i kažemo taj i taj nije sve uradio, nije sve obezbedio, da ne pada krivica na one koji su stradali", kazao je predsednik Srbije.

U današnjoj nesreći na Kopaoniku, tokom čišćenja terena od eksplozivnih sredstava, poginuli su stariji vodnik prve klase Nebojša Milić (37) iz 98. vazduhoplovne brigade i stariji vodnik Slaviša Marković (36) iz 204. vazduhoplovne brigade, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Srbije. Nesreća se dogodila danas oko 10.25 sati. Stariji vodnik prve klase Nebojša Milić, rođen je 4. avgusta 1975. godine u Prokuplju. U Vojsci Srbije zaposlen je od 22. jula 1995. godine. Stariji vodnik Slaviša Marković rođen je 4. decembra 1976. godine u Prokuplju. U Vojsci Srbije zaposlen je od 19. jula 1997. godine. Ovo je drugi težak incident u poslednja dva meseca u VS jer je na poligonu na Pasuljanskim livadama tokom vežbe 18. juna poginulo dvoje kadeta Vojne akademije, a sedmoro ih je ranjeno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track