NISKI UDARCI FUNKCIONERKE SPS! Dačiću, jel' Stefana tvoja poslanica?
Foto: Stefana Miladinovic, Printskrin

Ismevala žrtve poplava

NISKI UDARCI FUNKCIONERKE SPS! Dačiću, jel' Stefana tvoja poslanica?

Politika -
Stefana Miladinović, koja, ne samo da je uvredila brojne žrtve ove nezapamćene tragedije, već je javno ismevala i ponižavala svoje koalicione partnere, Srpsku naprednu stranku

SRBIJA - Poplava, velika kataklizma, tragedija, ali i jedinstvo svih, veliko zalaganje, humanost, solidarnost, sve to su reči koje se ovih dana mogu čuti i pročitati na gotovo svakom koraku.

Zadesila nas je velika tragedija i moramo da se borimo, podignute glave i sa verom da ćemo pobediti. Bodrimo se, podržavamo, hrabrimo, šalimo. Jer samo tako možemo napred. Ali ne ismevamo žrtve i sve one koji su ostali bez krova nad glavom, ili ne daj Bože bez svojih najmilijih.

Međutim, ima i onih koji su u ovim teškim danima iznenadili sve, svojim pokušajima da budu duhoviti, pogotovo javne ličnosti, od Biljane Srbljanović, do Nebojše Medojevića. U tu, odabranu ekipu, svrstala se i jedna poslanica, što bi možda donekle bilo razumljivo da je u pitanju neko iz opozicije, jer opozicija uvek kritikuje.

Međutim, na iznenađenje mnogih, u ismevanju svog naroda, pridružila se poslanica Socijalističke partije Srbije, Stefana Miladinović, koja, ne samo da je uvredila brojne žrtve ove nezapamćene tragedije, već je javno ismevala i ponižavala svoje koalicione partnere, Srpsku naprednu stranku, koja je SPS velikodušno prihvatila u novu vladu, iako je i bez socijalista imala komotnu većinu u parlamentu.

Naime, jedna od osoba od najvećeg poverenja Ivice Dačića u parlamentu, Stefana Miladinović na svom Tviter nalogu napisala je: "Nenajavljen i nesvakidašnji, po svemu iznenađujući, a na žalost uspešan projekat: Beograd pod vodom #Srbija".

Ne samo da je svojim tvitom uvredila sve one koji ovih dana spašavaju goli život i teško stečenu imovinu, nego je u isto vreme ismevala i svoje koalicione partnere, SNS, a pre svih premijera Aleksandra Vučića, najvećeg zagovornika projekta Beograd na vodi, koji našoj zemlji obezbeđuje investiciju vrednu nekoliko milijardi evra i hiljade novih radnih mesta.

Kada su održani republički izbori i SNS ubedljivo pobedila, sam predsednik te stranke Aleksandar Vučić bio je pod velikim pritiskom javnost i većeg dela svoje stranke, da vladu formira bez socijalista, ali je Vučić želeo da pokaže jedan novi manir u srpskoj politici i dao Dačiću i njegovoj partiji značajan udeo i u republičkoj i u novoj gradskoj vlasti u Beogradu.

Upravo zbog toga iznenađuje činjenica da poslanica SPS ismeva i svoju državu i svoj narod i jedan od projekata koji treba da preporodi glavni grad Srbije.

Stefana Miladinović nedavno je izjavila da nije mislila ništa loše i da čak "priželjkuje Beograd na vodi".

Međutim, u jeku predizborne kampanje, Stefana je vec koristila svoj tviter nalog da ismeva ovaj projekat, objavljujući fotografije građevina pored vode iz naučnofantastičnih filmova, uz cinične natpise "Mala Moštanica, ako je verovati predizbornim obećanjima".

I dok je logicno da opozicija kritikuje vlast i da se bori za svoju poziciju, potpuno je sumanuto da neko ko je na vlasti i to voljom druge partije, ismeva i vladajuću koaliciju i njene projekte. Nije jasno da li je Ivica Dačic rešio da napusti vladajuću koaliciju, pa preko poslanika ruši mostove za sobom, ili Stefana predstavlja onaj deo SPS koji nikada nije podržavao ulazak u koaliciju sa SNS i koji i dalje žale za koalicijom sa Demokratskom strankom, sa kojima su socijalisti vladali Srbijom do 2012. godine.

(EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track