NIŠLIJE PROTIV NASILJA: Protest zbog ubistva studenta Vuka Stojiljkovića

Ovo nije samo borba za Vuka!

NIŠLIJE PROTIV NASILJA: Protest zbog ubistva studenta Vuka Stojiljkovića

Društvo -
Do kraja Deset hiljada Nišlija u subotu tražilo da se utvrdi prava istina o krvavom zločinu i da niko od krivaca ne bude zaštićen
1 / 7 Foto: Tanjug

NIŠ - Neprofesionalna istraga!Deset hiljada Nišlija protestovalo je u subotu u centru Niša zbog svirepog ubistva studenta Vuka Stoiljkovića (22), za koje je osumnjičen Dimitrije Stevanović (20). Policiji i sudstvu upućen je zahtev da se što pre utvrdi prava istina o zločinu i da se ne dozvoli da se krivci izvuku.Pritisak na sudstvoNa protestu su govorili drugovi ubijenog Vuka, studenti i profesori.- Naši zahtevi su da se izvrši pritisak na korumpirani deo sudstva jer ne verujemo u pošteno vođenje postupka. Danas protestujemo i protiv neprofesionalnog vođenja istrage. Javno pozivamo sve ljude koji imaju informacije, ili su videli šta se desilo kobne večeri u parku Sveti Sava, da javno istupe - poručio je jedan od organizatora protesta, profesorka Bojana Golubović.Okupljenima se obratio i ujak ubijenog Vuka Zoran Jovanović.- Dva sata smo bili juče u policiji. Vrlo smo nezadovoljni dokazima i konstrukcijom događaja koje su nam prezentovali. Tražimo da svi koji su umešani u ovo monstruozno ubistvo odgovaraju - rekao je Jovanović.Podrška bajkeraNakon protesta u centru grada kilometarski duga kolona krenula je ka Gradskoj kući, potom obišla Palatu pravde, sedište Policijske uprave, da bi posle dva i po sata stigla na mesto s kog je Vuk pošao u smrt u parku Sveti Sava. Protestu se pridružila i grupa niških bajkera, a kolonu su građani usput gromko pozdravljali aplauzima i povicima podrške.I Novi Sad na nogama!I više stotina Novosađana u subotu je protestovalo na centralnom gradskom Trgu slobode, na skupu pod nazivom „Za Vuka, Vladislavu i Mariju“. Organizatori su na ovaj način izrazili solidarnost s porodicama i prijateljima preminulih.- Pridružujemo se građanima Niša u borbi za pravdu. Ne dozvolimo da ubice šetaju slobodno, ne dozvolimo da korumpirano sudstvo ponovo bude blagonaklono prema kriminalcima, a pre svega ne dozvolimo da se ovakve stvari više ikad dese - poručili su Novosađani.Oni su nosili fotografije dve ubijene Novosađanke Vladislave Červenko i Marije Cimbal, kao i transparente „Srbijo, vrati smrtnu kaznu“, „Ukinuti sud koji ukida presude ubicama“, „Ne osećam se bezbedno u gradu u kojem živim“ i „Neka Vladislava Červenko i Marija Cimbal budu poslednje žrtve ovog grada od strane sotona“.(S. S.)

http://www.youtube.com/watch?v=vDVsUuLUTjI

Vukova devojkaBIO JE ANĐEO NA ZEMLJIVuk mi je pet godina bio momak i odan kao brat. Bio je anđeo na zemlji, miroljubiv, vredan, ambiciozan. Radio je razne poslove da pomogne majci i dvojici braće, pošto je rano izgubio oca - kroz suze je rekla Katarina Dunić, Vukova devojka.Otac ubiceNE PRAVDAM MOG SINANemam reči opravdanja za ono što je uradio moj sin. On ne beži od odgovornosti, kaje se. Žao mi je mnogo što se to desilo, ali je teško i to što ga sad nazivaju monstrumom i koljačem. Treba sačekati istragu - izjavio je Siniša Stevanović, otac osumnjičenog.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track