NOVA HIT RELIGIJA: Holivud izgustirao sajentologiju!
Foto: Daily Mail

Ordo Templi Orijents

NOVA HIT RELIGIJA: Holivud izgustirao sajentologiju!

Pop kultura -
Nakon sajentologije, holivudske zvezde se sve češće okreću sekti Ordo templi orijents (OTO), čijim se osnivačem smatra Alister Krouli. Njene pristalice su Džej Zi, Pičiz Geldof, Džimi Pejdž i mnogi drugi

Holivudskim zvezdama očigledno je dosadila popularna sajentologija, pa su tako pronašli novu sektu u koju se u sve većem broju učlanjuju.

Prva je pažnju na ovu 'zvjezdanu religiju' skrenula Pičiz Gledof koja je svojim sledbenicima na Tviteru poručila da istraže "sistem verovanja koji se može primeniti na svakodnevni život i pomoću njega dostići pravi unutrašni mir".

Ali, strani mediji koji su odlučili da malo istraže o kojem se tačno verovanju radi, otkrili su kako je mlada Pičiz ustvari članica organizacije poznate pod skraćenicom OTO - Ordo Templi Orientis ( Red Istočnog Hrama ili Drevni Red Orijentalnih Templara)

Ovo je ustvari satanistički kult koji je početkom 20. veka osnovao zloglasni Alister Krouli. On je rođen 1875. godine u uglednoj britanskoj porodici. Sebe je nazivao 'Velikom Zveri 666', a pre nego što je umro za sebe je rekao da je "najzlobniji čovek koji je hodao Zemljom".

Njegovi sledbenici odani su obožavaoci perverznih seksualnih rituala i teških droga. Kroulijev moto je "radi šta ti je volja i to će biti sav tvoj zakon". Njegov sebičan i individualistički pristup životu i svetu sve je popularniji među zvezdama.

Tako se priča da je njegov odani sledbenik bio Džimi Pajdž iz Led Zeppelina kog je ovo učenje toliko opčinilo da je kupio Kroulijevu kuću u Škotskoj. Druge zvezde koje se povezuju s ovim kultom su Džej Zi i Rijana. Mlada pevačica nedavno se pojavila s majicom na kojoj je ispisan Kroulijev životni moto, a Džej Zi ih takođe često nosi te je u više navrata koristio simbole i citate koji se povezuju s ovim učenjem.

Mnogi teoretičari zavere smatraju da je ova sekta ušla duboko u elitne delove društva. Ali, većina ipak zauzima nešto pragmatičniji stav te ističu da se radi o najobičnijem holivudskom trendu koji će pre ili kasnije propasti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track