NOVA INVESTICIJA IZ EMIRATA: Beograd dobija stazu za Formulu 1!
Foto: Ministarstvo Omladine I Sporta

Razvoj automobilskog sporta u Srbiji

NOVA INVESTICIJA IZ EMIRATA: Beograd dobija stazu za Formulu 1!

Beograd -
Ministar Udovičić na sastanku je istakao izuzetan značaj izgradnje autodroma, ne samo za razvoj sporta, već i za privredni razvoj Beograda i Srbije, posebno u sklopu velikih projekata koje naša zemlja realizuje sa Emiratima

BEOGRAD - Uz podršku Ministarstava omladine i sporta i Auto-turing kluba Ujedinjenih Arapskih Emirata (ATC UAE), AMSS pokrenuo projekat izgradnje autodroma u okolini Beograda.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio je Auto-moto savez Srbije. Rukovodstvo AMSS, na čelu sa generalnim sekretarom Aleksandrom Nikačevićem, upoznalo je ministra sa intezivnim razvojem sistema AMSS poslednjih godina, posebno sa međunarodnim projektima i planovima za razvoj auto-moto sporta.

AMSS je, kao nacionalna organizacija vozača, vodeći evropski klub po stepenu rasta i razvoja infrastrukture, delatnosti i prihoda, čime je stekao poseban ugled u Svetskoj automobilskoj federaciji – FIA.

Ovo je rezultiralo ponudom dr Muhameda ben Sulajema, predsednika nacinalnog Auto-turing kluba Ujedinjenih Arapskih Emirata “ATC UAE” i predsednika radne grupe FIA za razvoj sporta, da pruži logističku podršku AMSS u razvoju automobilskog sporta, videći Srbiju kao regionalnog lidera u ovoj oblasti.

Budući da je generalnom sekretaru AMSS sličnu ponudu dao i predsednik FIA Žan Tod prilikom posete AMSS-u, dogovoreno je da AMSS dobije podršku u realizaciji projekta izgradnje autodroma u okolini Beograda za međunarodne auto trke najvišeg ranga, uključujući i trke “Formule”.

Prijatelji AMSS iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, gde se voze i trке Formule 1, su obećali punu podršku svojih stručnih timova na razvoju projekta, i čak saradnju na dovođenju investitora za njegovu realizaciju, ukoliko se obezbedi adekvatna lokacija. Stručni tim, na čelu sa Ronanom Marganom, direktorom njihovog Instituta za auto sport, uskoro bi trebalo da poseti AMSS.

Ministar Udovičić na sastanku je istakao izuzetan značaj izgradnje autodroma, ne samo za razvoj sporta, već i za privredni razvoj Beograda i Srbije, posebno u sklopu velikih projekata koje naša zemlja realizuje sa Emiratima.

On je dao podršku AMSS za pronalaženje odgovarajućih lokacija za ovaj projekat. Rukovodstvo AMSS je izrazilo zahvalnost ministru i njegovim saradnicima, koji su u izuzetno kratkom roku odreagovali na inicijativu AMSS, i stavili na raspolaganje sve neophodne informacije o tri moguće lokacije za autodrom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track