Novak bolji od Janka u polufinalu Toronta
Foto: REUTERS

Srpski derbi

Novak bolji od Janka u polufinalu Toronta

Tenis -
Kiša je dva puta omela duel, odmah po zagrevanju i tokom prvog seta pri rezultatu 3:2 za Đokovića.Masters u Torontu igra se za ukupan nagradni fond od 2,64 miliona dolara

TORONTO - Najbolji srpski teniser Novak Đoković pobedio je Janka Tipsarevića u polufinalu Rodžers kupa u Torontu sa 6:4, 6:1.Đoković će se u finalu suočiti sa Francuzom Rišarom Gaskom, koji je pobedio Amerikanca Džona Iznera.

Kiša je dva puta omela duel, odmah po zagrevanju i tokom prvog seta pri rezultatu 3:2 za Đokovića.

- Ne vidim razlog zbog čega turniri na tvrdoj podlozi nemaju pokretne krovove. Mislim da bi organizatori ovog turnira morali da razmisle o tome za narednu godinu. Mnogo bi nam uštedeli na vremenu", rekao je Đoković.

Đoković je do pobede od 6:4, 6:1 došao posle pet i po sati, od kojih se igralo stotinak minuta.

"U prvom setu situacija na terenu je mogla da se odvija drugačije, posebno posle nekoliko prekida zbog kiše. Za oba tenisera je bio važan nastavka meča i primetna je bila nervoza. Pokušavali smo da pronađemo ritam. U drugom setu sam igrao dobro", kazao je Đoković.

Njegov protivnik u finalu biće Francuz Rišar Gaske, koji je bio bolji od Amerikanca Džona Iznera sa 7:6, 6:3.

"Gaske igre dobro ove nedelje. Nema ništa da izgubi, sigurno će izaći na teren u želji da pobedi. Očekujem težak meč", istakao je Đoković.

Finale Mastersa u Torontu, koji se igra se za ukupan nagradni fond od 2,64 miliona dolara, na programu je u 1 sat posle ponoći po našem vremenu. Masters u Torontu igra se za ukupan nagradni fond od 2,64 miliona dolara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track