Novak Đoković: Za ovo se živi, očekujem punu Arenu!

Dejvis kup: Srbija u petak počinje polufinale protiv Kanade

Novak Đoković: Za ovo se živi, očekujem punu Arenu!

Tenis -
Najbolji teniser sveta otvara duel s Pospišilom iako je tek u četvrtak doputovao sa US Opena; Ne smemo potceniti Kanađane, pokazali su da mogu da pobede i Španiju i Italiju

Jači je od vremenske razlike!

Polufinalni meč Dejvis kupa između Srbije i Kanade otvaraju u petak (16.00, RTS 2) najbolji igrač sveta Novak Đoković i 41. teniser na ATP Vašek Pospišil.

Bez obzira na to što se kod Noleta oseća umor, on ističe je sve lakše kad se boriš za svoju zemlju.

- Kanadu ne smemo potcenjivati, imaju dobar tim i imaju motiva da nas pobede. Ove godine u Dejvis kupu napravili su dobre rezultate, pobedili su Španiju i Italiju. Živim za ovaj meč, iako sam umoran, ali sam zdrav - rekao je Nole na žrebu.

On je dodao da ne želi nikakva opravdanja za malo vremena koje je pred njim za pripremu ovog duela.

- Nije prvi put da sam u ovakvoj situaciji, imam samo dva dana da se priviknem na podlogu i novu vremensku zonu, ali kad igrate za svoju državu, mnogo ste više motivisani, i radujem se ovom duelu.

Mislim da mi ide u korist što meč počinje u 16.00 sati, veliku snagu možemo da pronađemo u publici i nadam se da će Arena biti puna - kazao je Đoković.

Janka Tipsarevića očekuje mnogo teži duel, jer za protivnika ima Miloša Raonića, koji je trenutno 11. igrač sveta.- S Raonićem sam do sada igrao tri puta i nisam bio uspešan.

Nadam se da će ovoga puta biti drugačije. Sva tri meča igrali smo na brzim podlogama i na otvorenom, ali ovoga puta igramo na šljaci i u Areni, verujem da će to ići u moju korist. Najbitnije je u duelu s Raonićem da mu umirim servis, pošto znate da je on jedan od najboljih servera na svetu - istakao je Tipsarević.

Nema odmora... Tipsarević, Đoković i Obradović
Nema odmora... Tipsarević, Đoković i Obradović

Kanađani pikali fudbal

Kanadski teniseri su posle treninga slobodno vreme do početka izvlačenja parova iskoristili da odigraju partiju fudbala.

S jedne strane su bili mlađi igrači, a predvodio ih je Miloš Raonić, dok su s druge bili Danijel Nestor i stručni štab. Iako rezultat nije bio u prvom planu, na kraju se više radovao stariji deo ekipe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track