Novak Martinović: Pašće Černomorec!
Foto: Fonet

Intervju, defanzivac Crvene zvezde

Novak Martinović: Pašće Černomorec!

Fudbal -
Onih 11 koji izađu na teren treba da odrade samo ono što od njih bude tražio trener

Bez previše respekta.Samo bi čudo moglo da se desi pa da Novak Martinović ne zauzme mesto u startnih 11 Crvene zvezde protiv Černomoreca. Crveno-beli imaće težak zadatak da nadoknade deficit iz Odese (1:3), ali kako iskusni defanzivac otkriva za Kurir, ekipa i trener Slaviša Stojanović veruju da mogu napraviti podvig i proći u plej-of Lige Evrope.Jesi li spreman za utakmicu protiv Černomoreca?- Jesam, naravno! Voljan sam da pomognem ekipi. Odluku o tome hoću li igrati doneće trener Slaviša Stojanović - počeo je intervju za Kurir Novak Martinović.Jesi li se naspavao od povratka iz Kine?- Ha, ha, ha... Nije spavanje bilo najveći problem. Sve mi je bilo poremećeno. Noću sam gledao u plafon, a danju tražio krevet (smeh). Sada sam došao sebi.Ima li Zvezda snage za podvig u četvrtak?- I snage i kvaliteta! Samo to treba da pokažemo na terenu. Da se iskupimo za neke loše partije odranije, da dobro natopimo dres znojem pred navijačima.Hoće li biti neke specijalne taktike u meču s Černomorecom?- Nema tu mnogo priče. Onih 11 koji izađu na teren u četvrtak treba da odrade ono što od njih bude tražio trener Stojanović. Moramo mnogo da trčimo u oba pravca i da pomažemo jedni drugima. Ako bude tako, Ukrajinci nemaju šta da traže.Može li Crvena zvezda konačno izbaciti neki ukrajinski tim iz Evrope?- Čuo sam za podatak da Zvezda do sada nije prošla Ukrajince. Ispali smo od Dinama i CSKA pre nekoliko godina. Treba da se potrudimo da promenimo taj neslavni podatak kako bismo uradili nešto dobro za klub, sebe i navijače.

Napasti ili čekatiKako treba početi utakmicu?- Ima raznih varijanti kako odigrati. Možda ćemo ih napasti na početku, možda ćemo ih pustiti da igraju i čekati da dobijemo prostor. Ima mnogo rešenja, treba da izaberemo najbolje za Zvezdu.

Novak Martinović- rođen pre 28 godina u Beogradu- igrao za BSK, OFK Beograd, Smederevo, Pandure, Steauu i Vuhan- kao fudbaler afirmisao se igrajući u Rumuniji- poznat u javnosti po tome što je 2011. istukao jednog huligana na utakmici između Steaue i Petrolula i tako zaštitio golmana Razvana Stanku- zbog toga jedno vreme bio miljenik vlasnika kluba Điđija Bekalija, koji mu je nudio kapitensku traku- iz Steaue ga oterali menadžer Mihail Stojka i trener Lorenciju Regekamf, koje je nazvao lažovima i licemerima- u Rumuniji poznat po izjavi: „Ne volim da gubim. To je sve. Mi Srbi imamo borbenost u krvi“

Stop za Đa ĐeđeaKako zaustaviti napadače Černomoreca Antonova, Đa Đeđea i Rijeru?- Iskusna su ekipa. Poštujem svu trojicu igrača, ali mislim da se neće naigrati. Imamo rešenje za njih. Može protiv njih da se igra, pokazali smo to u Odesi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track