Novak prvi put u finalu Šangaja
Foto: Reuters

ATP Šangaj

Novak prvi put u finalu Šangaja

Tenis -
Đoković sa 6:3, 6:4 porazio Berdiha, a u borbi za trofej čeka ga bolji iz meča Federer - Marej

ŠANGAJ - Najbolji srpski teniser Novak Đoković, plasoirao se u finale Mastersa u Šangaju pošto je u polufinalu porazio Čeha Tomaša Berdiha 6:3, 6:4 u njihovom 12. susretu, koji je trajao nešto manje od 90. minuta. Novak je bio bolji čak 11 puta, a Berdih ga je doasad "dobio" samo jedanput.

Đoković će u prvom finalu Novak prvi put u finalu Šangajaigrati sa boljim iz meča Rodžer Federer i Endi Marej.

Tok meča

Drugi set

Posle sigurnih servis gemova na samom početku drugog seta, usledio je brejk Đokovića, pošto je Berdih odigrao veoma nervozno posle jedne odluke sudije koja nije išla njemu u korist. Novak je odmah potom osigurao taj brejk, pošto je sigurnim servisom došao do prednosti od 3:1.

Čeh je dosta bio nervozan u gemovima koji su sledili, ulazio je u rasprave sa glavnim sudijom, ali je i dalje na terenu bila vođena velika borba. Novak je uspevao da zadrži prednost, pa je u desetom gemu servirao za plasman u finale.

Prvi set

Novak je prilikom bacanja novčića odabrao da prvi servira, što je odmah iskoristio i bez većih problema osvojio prvi gem za vođstvo od 1:0. Đoković je nastavio u istom ritmu i na servisu Berdiha, koji mu nije mogao ništa, pa je srpski teniser udvostručio svoju prednost, pre nego što je sigurno samo nastavio niz.

Čeh ga je prekinuo u gemu koji je sledio, kada je sigurnim servisom smanjio na 3:1, ali je Novak nastavio da bez ikakvih problema osvaja svoje servis gemove. Đoković je došao do novog brejka u šestom gemu, koja mu je donela priliku da već u narednom gemu servira za set. Prvu set loptu Novak nije iskoristio zahvaljujući svojoj grešci, što je

Berdih iskoristio da stvari preokrene u svoju korist i dođe do prilike za brejk, prvu nije iskoristio, ali drugu jeste i tako smanjio na 5:2. Odmah potom osvojio je novi servis gem, da bi Đokoviću kada je ponovo servirao za set zadao dosta muka. Iako je uspeo da dođe do prilike za brejk, Novak se odbranio, a potom sa dva sigurna poena došao do vođstva od 1:0 u setovima sa 6:3.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track