OI

Novaković sedmi u finalu

Ostali sportovi

Novaković je stazu prešao u vremenu 37,094 sekundi i nije uspeo da ponovi rezultat iz polufinala, kada je zauzeo treće mesto

Marko Novaković

LONDON - Reprezentativac Srbije Marko Novaković osvojio je danas sedmo mesto u olimpijskom finalu trke kajaka jednoseda na 200 metara.

Zlatnu medalju osvojio je britanski veslač Ed Mekiver sa vremenom 36,246 sekundi, srebro je pripalo Saulu Kraviotu iz Španije - 36,540, a bronza Marku de Jongu iz Kanade (36,657).

Marko Novaković je rekao da je sedmo mesto na Olimpijskim igrama u Londonu njegov trenutni maksimum.

"Ovo je moj maksimum u ovom trenutku. Sam plasman u finale je bilo nešto što smo zacrtali kada smo došli ovde. Želeo sam naravno i više od toga, ali nije išlo. Zadovoljan sam, borio sam se do poslednjeg metra. Momci su bili brži od mene i ja im na tome čestitam", rekao je Novaković, koji je finalnu trku završio u vremenu 37,094 sekundi.

Srpski kajakaš je dobro izašao iz startnog bloka, ali je kasnio za vodećim čim je počeo da vesla.

"Bilo je pre početka malo treme. Međutim, kada sam izašao na startni blok sve to sam zaboravio. Dobro sam krenuo, ali sam imao jedan mali kiks. Loše sam uhvatio vodu. To se naravno ne vidi u toku trke, međutim ja sam osetio. Možda bih bio jedno mesto bolje plasiran", dodao je Novaković.

On je istakao da je kao debitant došao u London da uživa i da će se maksimalno spremati za ono štoo predstoji.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (0)

Pošaljite komentar 
Trenutno nema komentara, budite prvi!

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Onaj ko je radno sposoban, a prima pomoć, radiće za socijalnu pomoć u skladu sa svojom fizičkom spremom Aleksandar Vulin, ministar rada i socijalne politik

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!