Novi granični prelaz s Mađarskom od 15. marta?

Bački Vinogradi

Novi granični prelaz s Mađarskom od 15. marta?

Društvo -
Od danas je produženo radno vreme malograničnih prelaza Bajmok – Bačalmaš i Đala – Tisasiget, koji će raditi od 7 do 19 časova

SUBOTICA - Granični prelaz između Srbije i Mađarske, kod Bačkih Vinograda i Ašothaloma, biće otvoren ili 13. februara ili 15. marta, izjavio je gradonačelnik Ašothaloma Ferenc Petro.Petro je za “Vojvodinu danas” (Vajdasag Ma), rekao da srpska strana otvaranje graničnog prelaza planira za 15. mart, pošto će prema najavama u martu biti potpisan mađarsko-srpski sporazum o bratskoj saradnji, pa bi otvaranje prelaza bilo povezano sa tim događajem.

On je, međutim, izrazio nadu da će se naći neko kompromisno rešenje i da će putnici moći da koriste prelaz i pre zvaničnog otvarajanja, imajući u vidu preopterećenost sadašnjih graničnih prelaza.

Inače, od danas je produženo radno vreme malograničnih prelaza Bajmok – Bačalmaš i Đala – Tisasiget, koji će raditi od 7 do 19 časova, umesto od 7 do 17, a leti od 7 do 18 časova.

Osim promene radnog vremena, na dva granična prelaza koja služe kao alternativa tokom zimskih i letnjih meseci kada su velike gužve na graničnim prelazima Horgoš i Kelebija, uvedena je još jedna novina - osim građana Srbije i Mađarske, njih će od sada da koriste i državljani ostalih zemalja Evropske unije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track