NOVI IZAZOV: Borković vozi na Uskrs
Foto: Zorana Jevtić

Svetski šampionat turističkih automobila

NOVI IZAZOV: Borković vozi na Uskrs

Ostali sportovi -
Nakon tropskih vrućina i veoma teških uslova u Maroku, sada nas u Francuskoj očekuje kiša. Koliko su vremenski uslovi bitni u ovom sportu, možda najbolje govori i slučaj sa mojim kolegom Tompsonom, kome je pozlilo u Maroku, rekao je srpski vozač

Srpski automobilista Dušan Borković rekao je da je veoma zadovoljan što će narednog vikenda moći da nastupi na drugoj ovogodišnjoj trci u WTCC-u u Francuskoj.

"Srećan sam što ću voziti na Uskrs. Veliku zahvalnost dugujem svim članovima tima, kao i ljudima iz RML-a, koji gotovo da nisu spavali kako bi na vreme spremili automobil za trke u Francuskoj. Marokanci su dugo zadržavali naše kamione, pa je vreme za popravku bilo kraće", rekao je Borković. Dušan Borković nije završio drugu trku u Marakešu zbog kvara na automobilu, dok je u prvoj trci bio peti. Srpski automobilista rekao je da su vremenski uslovi veoma bitni u njegovom sportu. "Nakon tropskih vrućina i veoma teških uslova u Maroku, sada nas u Francuskoj očekuje kiša. Koliko su vremenski uslovi bitni u ovom sportu, možda najbolje govori i slučaj sa mojim kolegom Tompsonom, kome je pozlilo u Maroku", rekao je Borković. Slobodan trening biće vožen u petak na stazi Pol Rikar, a dan kasnije od 15.00 sati Borkovića očekuju dva zvanična treninga i kvalifikacije, dok su trke na programu u nedelju u 13.15 i 17.15.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track