Novi multimilionski šamar za Dizni

Na gubitku

Novi multimilionski šamar za Dizni

Pop kultura -
Katastrofalno leto na bioskopskim blagajnama donelo je nova razočaranja "Dizniju", koji je i pre "Rendžera" imao podjednako bolno iskustvo sa prošlogodišnjim promašajem sezone, filmom "Džon Karter"

Najveći gigant svetske zabavne industrije kompanija "Dizni" već se pomirio da će ga film "Usamljeni rendžer" sa Džonijem Depom dobrano koštati, a finansijski "šamar" bi mogao da dostigne cenu od 160 miliona dolara.

Katastrofalno leto na bioskopskim blagajnama donelo je nova razočaranja "Dizniju", koji je i pre "Rendžera" imao podjednako bolno iskustvo sa prošlogodišnjim promašajem sezone, filmom "Džon Karter".

Depov novi film je koštao oko 250 miliona dolara, a na blagajnama nije povratio ni 90 miliona. Osim toga, blokbaster "Iron Man 3" po zaradi nije uspeo da priđe još jednom megahitu iz Marvelove kuhinje - "Osvetnicima" (2012).

Međutim, kako javlja Rojters, neuspesi na filmskim blagajnama kompanije koja ima prava na sve i svašta (od Mikija, preko Spajdermena, do džedaja iz Ratova zvezda), nisu toliki da zaustavi rast profita.

Naime, "Dizni" je u drugom tromesečju tekuće godine povećao profit za jedan odsto zahvaljujući rastu prihoda zabavnih parkova i kablovske televizijske mreže.

Kako prenosi Rojters, pozivajući se na saopštenje kompanije, američka medijska grupacija ostvarila je u drugom kvartalu neto profit od 1,85 milijardi dolara, dok je profit po akciji iznosio 1,01 dolar, što je na nivou prethodne godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track