NOVI PAZAR: Sve veći broj maloletnika u sukobu sa zakonom!

Najviše pokušaja ubistva i narkomanije

NOVI PAZAR: Sve veći broj maloletnika u sukobu sa zakonom!

Crna Hronika -
Nije normalno da učenik četvrtog razreda u školu dođe s pištoljem. Nije normalno da se zapali osnovna škola, a da se ni danas ne zna ko je to uradio i nije normalno da deca učestvuju u međusobnoj pucnjavi, rekao je policajac. Gemaljević

NOVI PAZAR - Načelnik Odeljenja policije u Novom Pazaru Saša Gemaljević rekao je danas da u tom gradu raste broj maloletnih izvršilaca najtežih krivičnih dela.

Gemaljević je na okruglom stolu o nasilju među mladima rekao da uporedni podaci za prva tri meseca 2013. i 2014. godine ukazuju da su maloletnici sve češće izvršioci krivičnih dela u vezi s narkomanijom i pokušaja ubistva.

"Nije normalno da učenik četvrtog razreda u školu dođe s pištoljem. Nije normalno da se zapali osnovna škola, a da se ni danas ne zna ko je to uradio i nije normalno da deca učestvuju u međusobnoj pucnjavi", rekao je policajac. Gemaljević je naglasio da je maloletničkog nasilja sve više u Srbiji, te da se Novi Pazar po tome ne razlikuje od drugih gradova, ali je ukazao da je područje tog grada naročito "zanimljivo" medijima.

Po podacima policije, u prva tri meseca 2013. godine maloletnici su u Novom Pazaru izvršili 12 krivičnih dela, a u istom periodu ove godine 20.

"Menja se i struktura učinjenih krivičnih dela. Prošle godine smo u školi imali sedam krivičnih dela, ove godine je broj duplo veći. Do sada smo, uglavnom, imali nasilničko ponašanje, krađe i teške krađe, a sada i krivična dela povezana s drogom i ubistvo u pokušaju", rekao je načelnik Odeljenja policije u Novom Pazaru.

Na okruglom stolu o prevenciji nasilja među mladima, u organizaciji Misije OEBS, učestvovali su predstavnici lokalne samouprave, gradskih službi, Tužilaštva, Suda, škola, nevladinih organizacija i medija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja