NOVI TRAG: Kineski avion otkrio delove nestalog malezijskog aviona?!
Foto: Reuters

Nastavljena potraga

NOVI TRAG: Kineski avion otkrio delove nestalog malezijskog aviona?!

Planeta -
Objekti koji su uočeni u Indijskom okeanu su četvrtastog oblika i bele boje. Sastoje se iz dva veća dela i manjih elemenata, rasutih u prečniku od nekoliko kilometara

PEKING - Kineski avion koji učestvuje u potrazi za malezijskim avionom otkrio je u južnom delu Indijskog okeana objekte za koje se veruje da su delovi nestale letelice, javila je danas agencija Sinhua.

Objekti koji su uočeni u Indijskom okeanu su četvrtastog oblika i bele boje. Sastoje se iz dva veća dela i manjih elemenata, rasutih u prečniku od nekoliko kilometara, navela je kineska agencija.

S druge strane, kinesko Ministrastvo inostranih poslova saopštio je danas da kineska vlada ne može da potvrdi da objekti koje je uočio kineski avion uključen u potragu za nestalim malezijskim avionom imaju vezu sa tim avionom. Prema rečima portparola Ministarstva, Honga Leija, kineski avioni će početi da pristižu na jug Indijskog okeana sutra, preneo je Rojters.

Nekoliko zemalja, među kojima su Kina i Australija, ranije su pomoću satelita uočile elemente na udaljenosti od oko 2.500 kilometara od australijske obale, za koje se veruje da su ostaci aviona koji je nestao 8. marta.

U potragu je uključien i jedan kineski brod ledolomac, a elementi za koje se veruje da su delovi nestalog aviona uočeni su i pomoću jednog francuskog satelita.

Australijski premijer Toni Abot izjavio je juče da se povećavaju šanse da se pronađe Boing 777 koji je nestao 8. marta, sa 239 putnika i članova posade. Kina je jedna od 26 zemalja koje učestvuju u potrazi za avionom kompanije Malezija erlajns, koji je nestao sat vremena po poletanju iz Kuala Lumpura. Većina putnika u avionu bili su kineski državljani. Potragu u Indijskom okeanu predvode australijske pomorske vlasti.

U tu oblast u subotu je poslato šest aviona, koji pretražuju oblast koja je otprilike veličine Danske.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track