Novica Tončev saslušan zbog napada na člana SNS!
Foto: Kurir štampano

Sukob u predizbornoj kampanji

Novica Tončev saslušan zbog napada na člana SNS!

Crna Hronika -
Iskaz policiji sam dao pre pet , šest dana, i nikakv drugi poziv za saslušanje nisam dobio" rekao je Tončev i dodao da je Višem tužilaštvu u Vranju podneo krivičnu prijavu protiv Stajkovca zbog vređanja na nacionalnoj osnovi

BEOGRAD - Predsednik opštine Surdulica Novica Tončev (SPS) izjavio je danas da je prošle sedmice dao iskaz u policiji povodom krivične prijave koju je protiv njega podneo Slađan Stajkovac aktivista SNS-a.

"Iskaz policiji sam dao pre pet , šest dana, i nikakv drugi poziv za saslušanje nisam dobio" rekao je Tončev On je međutim dodao da je Višem tužilaštvu u Vranju podneo krivičnu prijavu protiv Stajkovca zbog vređanja na nacionalnoj osnovi.

Prema njegovim rečima, krivična prijava je podneta zbog krivičnog dela izazivanje nacionalne, verske i rasne mržnje jer mu je psovao "majku Bugarsku".

Tončev, koji je član predsedništva SPS-a udario je 12. marta pesnicom u glavu predsednika mesnog odbora SNS Slađana Stojkovića u selu Jelašnica.

Stojković je tvrdio da je dobio udarac "pesnicom u levi obraz", nakon što je tokom govora dobacivao Tončevu.

"Da ga ja nisam pomerio, seljaci bi ga pomerili i nastala bi katastrofa. Ja sam se popeo (na zid) uhvatio ga za ruke, došao je policajac u civilu i sklonio ga. Ja nisam došao u Jelašnicu da pravim tuču, on je došao sa tom namerom. Svi se zalažu da institucije rade, i ja se zalažem, 62 svedoka su dala izjavu da me je vređao na nacionalnoj osnovi i da ga nisam udario", tvrdi Tončev.

Medijima su sa predizbornog skupa u selu Jelašnica prosleđena dva snimka, jedan snimljen opštinskom kamerom na kome se ne vidi nikakav kontakt između Tončeva i Stajkovića i drugi, snimljen mobilnim telefonom, na kome se vidi da se Tončev nakon Stajkovićevog dobacivanja penje na zid gde je ovaj stajao i da dolazi do koškanja.

"Ni na tom drugom snimku se ne vidi da sam ga baš udario, možda sam ga uhvatio za ruke a nisam ga udario. Tražiću veštačenje tog snimka", kazao je Tončev.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track