OPRAVDANJE: Novinari krivi za neorganizovan doček Nove godine
Foto: Tanjug

predsednik opštine u Gornjem Milanovcu Milisav Mirković

OPRAVDANJE: Novinari krivi za neorganizovan doček Nove godine

Srbija -
Opština odustala od organizacije koncerta za novogodišnju noć zbog nekorektnog rada novinara koji su izveštavali sa prethodnih manifestacija koje su održavane u ovom gradu

GORNJI MILANOVAC- Za neorganizovanje dočeka Nove godine na gradskom trgu u Gornjem Milanovcu jedini krivci su novinari, izjavio je danas predsednik opštine u Gornjem Milanovcu Milisav Mirković.

Mirković je u novgodišnjoj poruci građanima naveo da je opština odustala od organizacije koncerta za novogodišnju noć zbog nekorektnog rada novinara koji su izveštavali sa prethodnih manifestacija koje su održavane u ovom gradu. "Reč je o nekorektnom izveštavanju pojedinaca o poslednjen koncertu Ane Bekute za Dan opštine u aprilu i novogodišnjem koncertu, a koji su pozdravljeni od strane građana", rekao je Mirković.

On je posebno istakao da je taj koncert iskorišćen za napade na njega. Koncert Ane Bekute održan je uz prisutvo bivšeg ministra Milutina Mrkonjića, kome je tom prilikom uručena Zlatna plaketa "Takovski ustanak". Koncert je opštinu koštao 1.051.000 dinara.

To je izazvalo osudu pojedinih političkih partija i odbornika u Skupštini opštine, zbog čega su protiv predsednika podnete dve krivične prijave za rasipanje budžetskih sredstava u vreme teške ekonomske krize i povećane nezaposlenosti. Novinari su samo prenosili takve stavove kao i sve odgovore koje je tim povodom davao predsednik opštine, tvrdeći da je koncert posvećen bolesnom detetu, ali kada je zatraženo njegovo ime nikada nije dobijeno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track