NOVO ZADUŽENJE: Manda postao upravnik Pozorišta "Boško Buha"
Foto: Marina Lopičić

I dalje glumi

NOVO ZADUŽENJE: Manda postao upravnik Pozorišta "Boško Buha"

Pop kultura -
Prema rečima Milorada Mandića, vršilac dužnosti upravnika pozorišta je nešto što je mnogo veća odgovornost nego biti direktor nekih uređenih preduzeća, ustanova...

Glumac Milorad Mandić Manda novi je upravnik Pozorišta "Boško Buha" i jedan od devet v.d. upravnika pozorišta u Beogradu.

Mandić je 28 godina u "Buhi", a problemi najstarijeg srpskog pozorišta za decu, traju duže.

Kao upravnik već se proslavio otkrićem da razvodna kutija u ruiniranom pozorištu, ima oznaku Vermahta.

"Sa tim pojačanim oprezom i stresom radimo već više decenija. Na to smo se manje-više i navikli, ali se nadamo da će neko od odgovornih konačno doći da upozna pozorište u ovakvom stanju u kakvom jeste, a ne zaslužuje", rekao je Mandić.

Četiri i po miliona gledalaca, 170 glumaca koji su prošli kroz "Buhu", 59 zaposlenih - sve to i nije za privremenu upravu.

Prema njegovim rečima, vršilac dužnosti je nešto što je mnogo veća odgovornost nego biti direktor nekih uređenih preduzeća, ustanova...

Uz brigu o bezbednosti na sceni i u sali, on je i dalje glumac sa punim repertoarom. Mandić preporučuje predstavu "Kiša", koja je jednako važna za klince i klinceze od pet godina kao i za ljude koji imaju pedset i više godina.

Najavljuje i premijeru "U strahu su velike oči", koja je zakazana za 15 mart. Jedna od najlepših verzija "Romea i Julije" je iz "Buhe".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track