Novosađani protestovali zbog nasilja i sudskih presuda
Foto: Tanjug

Ogorčeni

Novosađani protestovali zbog nasilja i sudskih presuda

Srbija -
Grupa Novosađana pozvala je juče preko društvene mreže Fejsbuk sugrađane na protest zbog "skandaloznih" sudskih presuda
1 / 2 Foto: Tanjug

NOVI SAD - Nekoliko stotina Novosađana protestovalo je danas na centralnom gradskom Trgu slobode zbog nasilja u tom gradu i zbog pojedinih sudskih presuda.

Oni su nosili fotografije dve ubijene Novosađanke, kao i pogrdne transparente na račun pravosuđa. Demonstranti su nosili transparente "Srbijo, vrati smrtnu kaznu", "Ukinuti sud koji ukida presude ubicama", "Ne osećam se bezbedno u gradu u kojem živim" i "Neka Vladislava Červenko i Marija Cimbal budu poslednje žrtve ovog grada od strane sotona".

Grupa Novosađana pozvala je juče preko društvene mreže Fejsbuk sugrađane na protest zbog "skandaloznih" sudskih presuda.

Kako su objasnili, protest je organizovan po uzoru na nedavni protest u Nišu kojem je prisustvovalo nekoliko hiljada ljudi, zbog ubistva jednog mladića. Organizatori objasnili da tako izražavaju solidarnost sa porodicama i prijateljima preminulih.

"Građani Novog Sada pridružuju se građanima Niša u borbi za pravdu. Ne dozvolimo da ubice šetaju slobodno, ne dozvolimo da korumpirano sudstvo ponovo bude blagonaklono prema kriminalcima, a povrh svega ne dozvolimo da se ovakve stvari više ikada dese", naveli su organizatori.

Nekoliko hiljada ljudi okupilo se preksinoć u Nišu i protestovalo zbog ubistva studenta Vuka Stojiljkovića (22). Istovremeno, roditelji mladih koji su poginuli u požaru u novosadskoj diskoteci "Kontrast" pozvali su sugrađane da se u utorak u 10 sati okupe na protestu ispred zgrade suda u Novom Sadu. "Pravda za žrtve "Kontrasta" i svirepa ubistva" je geslo pod kojem će se održati protest u utorak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja