O platformi za pregovore sledeće sedmice
Foto: Tanjug

O platformi za pregovore sledeće sedmice

Politika -
Na tim sastancima je više puta razgovarano o elementima našeg pristupa u nastavku dijaloga i tu nije reč samo o tome kako vidimo konačno rešenje za Kosovo, već i o drugim stvarima, rekao je Ivica Dačić

VRBAS - Premijer Srbije Ivica Dačić najavio je danas da će tokom naredne sedmice biti održan sastanak državnog vrha u organizaciji Kabineta predsednika Republike Tomislava Nikolića na kome bi trebalo da se dogovori platforma za pregovore sa Prištinom.

Dačić je novinarima u Vrbasu rekao da to nije prvi takav sastanak i da će naredne sedmice zapravo biti samo nastavljeni razgovori o pristupu i platformi Srbije u dijalogu koji sledi.

"Izrada platforme je u toku. Na tim sastancima je više puta razgovarano o elementima našeg pristupa u nastavku dijaloga i tu nije reč samo o tome kako vidimo konačno rešenje za Kosovo, već i o drugim stvarima koje treba rešavati, a koje se tiču zaključaka Evropskog saveta iz decembra prošle godine, odnosno potrebe normalizacije odnosa sa Prištinom", naveo je premijer.

Dačić je ponovio i da će razgovori biti nastavljeni u novembru i da će platforma do tada biti uobličena.Govoreći o početnim pozicijama dve strane, premijer je rekao da je u Briselu naglasio da Srbija nikada neće priznati Kosovo i Metohiju, a da je sa druge strane (kosvski premijer Hašim) Tači rekao da je pitanje statusa za njih rešeno.

"To su naše polazne pozicije, ali normalno je da se razlikuju, inače ne bi bilo potrebe ni da razgovaramo. Siguran sam, međutim, da postoji spremnost Prištine da razgovaramo o svim temema", dodao je Dačić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track