Obama je Hrvat!

Neverovatno otkriće

Obama je Hrvat!

Planeta -
Karlovački slikar Alfred Fredi Krupa tvrdi da je hrvatski gen nađen u rasi melungeon, nastaloj mešanjem Indijanaca, crnaca i belaca, a od koje potiče i predsednik Amerike

ZAGREB - Istinita legenda.Američki predsednik Barak Obama, nekadašnji predsednik SAD Abraham Linkoln, glumac Tom Henks, pa čak i pokojni kralj rokenrola Elvis Prisli su Hrvati! Tako bar tvrdi karlovački akademski slikar Alfred Fredi Krupa, koji je našao dokaze da se grupa Hrvata naselila u SAD još u 16. veku i da su se mešali sa indijanskim plemenima od kojih korene vuku pomenuti slavni Amerikanci.Prema navodima zagrebačkog Jutarnjeg lista, Krupa, koji ima plemićko poreklo, odavno priča da je 1521, nakon pada Beograda pod Turke, mala flota od dva broda, krcata hrvatskim izbeglicama, isplovila iz Dubrovnika i pristala na obalu Severne Karoline u SAD. Malobrojni koji su preživeli dug i težak put preko Atlantika mešali su se s domorodačkim stanovništvom u SAD - Indijancima, i stvorili novu rasu Kroatan Indijance ili Kroatane. Oni su se opet mešali s drugim plemenima, iz kojih je nastala rasa melungeon, a kojoj pripadaju Obama, Linkoln, Henks i Prisli.Cela priča ostala bi na nivou legende da slikar potvrdu o tome nije dobio iz SAD. On je svoj DNK dao na analizu, a testove je radila kompanija „DNA konsultants“ iz Finiksa. Oni su utvrdili da u Krupinom genetskom sastavu postoje geni evropskog i azijskog porekla, a najzastupljeniji su geni melungeonske rase. Do toga su došli na osnovu 13 CODIS markera, koji se koriste u forenzičkoj genetici, a koje koristi i američki FBI.Time je Krupa, kako je rekao za Jutarnji list, došao do krunskog dokaza da su Hrvati učestvovali u kolonizaciji Amerike u 16. veku.Pored toga, pre nekoliko dana pozvao ga je Adam Eterovič, istraživač i istoričar hrvatskog porekla koji živi i radi u SAD, i rekao mu da postoje dokazi koji ne mogu da se pobiju - da među melungeonskom rasom, nastalom mešanjem indijanskih domoroca sa crnom i belom rasom, postoji i hrvatski gen.

Alfred Fredi Krupa dokazao da su Hrvati naselili sad još u 16. veku
Alfred Fredi Krupa dokazao da su Hrvati naselili sad još u 16. veku

Hrvatski Indijanci živeli na ostrvu KroatanMelungeoni su već godinama top-tema među američkim naučnicima jer još nisu poznati svi detalji njihovog nastanka. Istraživači ne mogu da se slože ni oko toga koje su sve rase učestvovale u njihovom kreiranju.Mnogi su se dosad bavili nerazjašnjenom ulogom Hrvata u kolonizaciji Amerike. Još traju istorijske rasprave na temu da li su hrvatski pomorci bili na Kolumbovom brodu kad je otkrio Ameriku, ali zna se da su nedugo nakon njegove ekspedicije počeli da putuju preko Atlantika. Neki istoričari čak tvrde da je u okolini današnje Severne Karoline u 16. veku postojalo ostrvo Kroatan, koje su naseljavali hrvatski Indijanci.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track