Obama Nikoliću: Saradnja Srbije i SAD ide uzlaznom linijom

Susret u Njujorku

Obama Nikoliću: Saradnja Srbije i SAD ide uzlaznom linijom

Politika -
Predsednik Republike upoznao američkog kolegu sa naporima Srbije u prevazilaženju teške ekonomske situacije, uz sistemsku i beskompromisnu borbu protiv korupcije

NJUJORK - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je s američkim predsednikom Barakom Obamom, na prijemu koji je priređen za učesnike 67. Generalne skupštine UN. Tanjugu je u delegaciji Srbije koja je u poseti Njujorku rečeno da je predsednik Nikolić upoznao svog sagovornika sa naporima Srbije u prevazilaženju teške ekonomske situacije, uz sistemsku i beskompromisnu borbu protiv korupcije.

On je istakao da je korupcija povezana s organizovanim kriminalom i terorizmom, izrazivši najdublju zabrinutost zbog ubistva američkog ambasadora u Libiji. Predsednik SAD Obama je izrazio zadovoljstvo postignutim rezultatima na unapređenju odnosa i izrazio uverenje da odnosi dve zemlje idu uzlaznom putanjom.

Predsednik Srbije će danas govoriti u generalnoj debati Generalne skupštine UN, odmah nakon Obame, što se u Njujorku ocenjuje kao veliki uspeh srpske diplomatije. Nikolić je juče imao susrete s generalnim sekretarom UN Ban Ki-munom i predsednikom Kipra Dimitrisom Hristofijasom. Za četvrtak je predviđen susret sa visokom predstavnicom EU Ketrin Ešton.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track