Obama pisao Nikoliću: Pomagaćemo Srbiju kao prijatelji!
Foto: Instagrm

Vašington - Beograd

Obama pisao Nikoliću: Pomagaćemo Srbiju kao prijatelji!

Politika -
Obama je istakao da ambasada SAD u Beogradu radi zajedno sa Vladom Srbije i nevladinim organizacijama kako bi se "indentifikovale sve potrebe i našao brz odgovor

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić dobio je danas pismo predsednika SAD Baraka Obame, u kome mu, u ime američkog naroda, izražava najiskrenije saučešće za sve u Srbiji koji su poginuli ili izgubili imovinu tokom nedavnih poplava, saopšteno je iz Nikolićevog kabineta.

"Znam iz našeg sopstvenog iskustva sa katastrofama da je naporan rad na obnovi samo početak. Pomoć Amerike do sada se odnosila na poljoprivredu, hranu, smeštaj, vodu, lekove, kao i tehničku pomoć", istakao je Obama u odgovoru na pismo koje mu je Nikolić uputio 19. maja.

Obama je istakao da ambasada SAD u Beogradu radi zajedno sa Vladom Srbije i nevladinim organizacijama kako bi se "indentifikovale sve potrebe i našao brz odgovor".

"Kao prijatelj Srbije, SAD ostaju posvećene podršci na svim naporima u odgovoru na poplave, i nastaviće da podržavaju proces oporavka koji predstoji", poručio je američki predsednik Nikoliću.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track