Oborili smo kriminal na kolena
Foto: Kurir

Izbori 2012.

Oborili smo kriminal na kolena

Politika -
Srbija je uspela da obori kriminal na kolena, rekao predsednički kandidat koalicije "Izbor za bolji život" Boris Tadić dodavši da će isto tako uspeti da se izbori i s korupcijom. To je važan uslov da se u narednih pet godina završe pregovori o članstvu u EU, naveo Tadić.

ZAJEČAR - Predsednički kandidat koalicije "Izbor za bolji život" Boris Tadić izjavio je danas da ta lista i on sam, za razliku od konkurenata, kampanju koriste za privlačenje novih investitora i najavio da će narednih dana Srbiju posetiti predsednik "Beneton" grupacije Lučano Beneton sa planom da proširi aktivnosti svoje kompanije u Srbiji."Razgovarao sam sa Lučanom Benetonom ovih dana i očekujem ga uskoro u Srbiji, sa ciljem proširenja njegove tekstilne kompanije i izgradnje novih infrastrukturnih postrojenja", rekao je Tadić na predizbornom skupu u Zaječaru.

Tadić je rekao da je Srbija uspela da obori kriminal na kolena i da će isto tako uspeti da se izbori s korupcijom, što je izuzetno važan uslov da se u narednih pet godina završe pregovori o članstvu u EU, a da Srbija tako postane članica i pre 2020. godine.

Ako nastavi putem kojim je krenula, poručio je Tadić na predizbornom skupu u Boljevcu, Srbija i pre 2020. može postati punopravna članica EU, čime će se otvoriti mogućnost da dobije deo od 17 miliona radnih mesta koje EU planira da otvori do 2020. godine.Tadić je istakao da je do tada potrebno uraditi mnogo toga, a da je posebno važno da se na tom putu Srbija bori za svaku investiciju i svako radno mesto, da smanji birokratiju, uspostavi pravni sistem i izbori se sa korupcijom.U tom smislu, on je podsetio da je aktuelna vlast uspela da obori kriminal na kolena."Kriminalci ne smeju da upravljaju medijima, strankama i resursima društva i ne smeju da investiraju u obrazovanje, kao što im je bila namera pre nekoliko godina. To više nije moguće, jer smo kriminal oborili na kolena", naveo je Tadić."Oborićemo ga i na pleća u najskorije vreme i završiti tu priču u Srbiji. I borićemo se sa korupcijom. Izuzetno je važno da znamo da samo pravna sigurnost obezbeđuje dolazak investitora i brži put ka EU. Sudovi i tužilaštva treba da rade svoj posao, svi moraju da poštuju zakone i Srbijom ne sme da vlada korupcija, koja je pošast savremene civilizacije", rekao je Tadić.Evropska budućnost SrbijeSrbija ne sme da odustane od svoje evropske budućnosti, ponovio je Tadić, jer ideja Evope "za nas je instrument boljeg života, veće sigurnosti i izvesnosti i mogućnosti za nova radna mesta"."Čak 17 miliona radnih mesta EU planira da otvori do 2020. godine i mi već do tada uveliko treba da budemo članica Unije, kako bismo bili deo tog kolača", rekao je Tadić, ističući da ostatak radnih mesta treba da se otvori kroz privlačenje stranih investicija i podsticanje preduzetništva.Kao važnu tačku svog predsedničkog programa Tadić je naveo i očuvanje integriteta zemlje, ne samo na Kosovu i Metohiji, već na svim tačkama Srbije koje u budućnosti mogu biti ugrožene."Vodili smo mirovnu politiku, politiku saradnje sa regionom i pomirili smo se sa svima sa kojima smo bili u zavadi. Nastavićemo tako! Srbija je nezaobilazan činilac mira u regionu, a izmirili smo se i među sobom, što ne znači da nećemo pobediti naše rivale. Ima opet da ih pobedimo", poručio je Tadić.On je od građana zatražio podršku za njegov plan, ističući da je siguran da po završetku globalne ekonomske krize Srbija može doživeti veliko ubrzanje i veliki rast zaposlenosti."Siguran sam da je to moguće. Ne obećavam kule i gradove i nemam božju moć. Običan sam čovek, ali sam spreman da nastavim da trčim ovu trku i da nakon izbora radim na dobrobit građana. To je moj posao i moja dužnost. Obavljao sam je svom snagom svih ovih godina i spreman sam da taj posao nastavim u budućnosti", poručio je Tadić.Kandidat za predsednika liste "Izbor za bolji život" posetiće danas Zaječar, Bor, Majdanpek, gde će razgovarati sa građanima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track