OBRADOVIĆ ZA KURIR SPORT: Ana i Novak stabilni, Vesna treba da uživa na terenu
Foto: Zorana Jeftić

Analiza

OBRADOVIĆ ZA KURIR SPORT: Ana i Novak stabilni, Vesna treba da uživa na terenu

Tenis -
Obradović zadovoljan igrom Ane Ivanović i Novaka Đokovića, dok smatra da je Vesna Dolonc pobedom nagrađena za napredak u karijeri

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović, ekskluzivno za čitaoce „Kurir sporta“ analizira prvi dan Australijan opena i pobede Novaka Đokovića, Ane Ivanović i Vesne Dolonc.

Đoković je savladao Lukaša Lacka u tri seta, Ana Ivanović je posle dva seta bila bolja od Kiki Bertans, a Vesna Dolonc je posle preokreta i tri seta savladala Laru Aruabarenu.

„Najpre ću reći nekoliko reči o igri Novaka Đokovića. Igrao je i bio vrlo stabilan izbegavši probleme karakteristične za duele sa igračima slabijeg plasmana. Đoković igra sve bolje, agresivnije i više radi na mreži, što je posledica saradnje sa Bekerom, koja će tek dati prave rezultate. Za to treba vreme, ali onim što sam danas video ja sam zadovoljan.

Ako uzmemo u obzir da su u ženskom tenisu brejkovi znatno češći no kod muškaraca, onda možemo reći da Ana Ivanović nije imala nikakvu dramu uprvom meču na turniru. Dobro se izborila i sa činjenicom da nije poznavala rivalku, a iz iskustva znam da to može povećati pritisak. Jer možete odigrati dva gema pomisliti da ste našli pravu taktiku, a onda u naredna dva se sve promeni i potpuno ostanete u čudu. Ani se to nije desilo, lako je i sigurno dobila meč i pokazala eda nastavlja put ka povratku u vrh. Gledajući meč koji je igrala mogu da kažem da se Ana odlično kreće i da deluje veoma spraemno.

Prvog dana bez sumnje najveće zadovoljstvo je pobeda Vesne Dolonc. Ona je plasmanom u 2. kolo došla među najbolje 64 igračice na turniru, što znači da joj ni prvih 50. na svetu nije daleko. Sada je čeka meč sa Serenom Vilijams, možda najboljom teniserkom u Open eri i jasno je da taj meč za nju predstavlja poklon. Poklon koji treba da prihvati, izađe na teren i igra bez opterećenja, najbolje što može u ovom momentu", smatra Obradović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track