OČAJ: Tadić pao u depresiju zbog lošeg rezultata
Foto: Zorana Jevtić

Bivši predsednik Srbije nezadovoljan brojem glasova

OČAJ: Tadić pao u depresiju zbog lošeg rezultata

Politika -
Lider NDS duboko se razočarao ishodom glasanja jer je čvrsto verovao da će njegova stranka postići dvocifreni rezultat, to jest dobiti podršku građana od makar 10 odsto

BEOGRAD - Velika očekivanja.Boris Tadić, lider Nove demokratske stranke, pao je u depresiju jer je nezadovoljan ishodom proteklih izbora, saznaje Kurir. Iako je NDS formiran tri sedmice uoči izbora, u koaliciji sa Zajedno za Srbiju Dušana Petrovića i LSV Nenada Čanka uspeo je da osvoji 5,7 odsto, ili 18 mandata, a Tadić to smatra lošim rezultatom. Bivši predsednik Srbije se, kako saznajemo, duboko razočarao jer je očekivao dvocifreni rezultat, to jest podršku građana od makar 10 odsto.- Tadić je bio u čudu, on je očekivao da ćemo osvojiti preko 10 odsto na parlamentarnim izborima. U ponedeljak (dan posle izbora) bilo je strašno, pao je u depresiju, ponašao se iracionalno. Govorio je „ovo je katastrofa, loše smo prošli na izborima“. Ali svestan je realnosti i kako dani odmiču, sve je bolje - kaže izvor Kurira blizak Tadiću.Nezadovoljstvo Tadića bilo je primetno i tokom izborne noći u sedištu NDS. Kad su saopšteni preliminarni rezultati, Tadić je iznenada izašao napolje da se, kako su rekle njegove stranačke kolege, malo prošeta i nadiše vazduha. Posle petominutne šetnje vratio se skamenjenog izraza lica, bez ijedne reči. Kad se kasnije obratio javnosti, Tadić je ocenio da ulazak u parlament predstavlja objektivan uspeh za NDS, ali je istakao da lično nije zadovoljan osvojenim procentom glasova i da preuzima odgovornost, pošto je bio nosilac liste, što nije postignuto više. Nervoza se očitavala i kad su mu postavljana pitanja. Upitan o eventualnom postizbornom savezu sa SNS, Tadić je odgovorio:- Strašno sam umoran od odgovora na besmislena pitanja. Nema nikakvog tajnog dogovora sa SNS - rekao je Tadić i dodao da zbog takvih pitanja u kampanji, koja su forsirali i mediji i pojedine stranke, nije mogao građanima da predstavi svoje osnovne ideje u vezi s razvojem Srbije.Upitan da li bi radije bio u vlasti ili u opoziciji, kazao je: „Sledeće pitanje!“, a na pitanje da li se kaje zbog odvajanja od DS, kratko je odgovorio: „Ne kajem se“ i završio konferenciju.

U ilegaliPALMA ZANEMEOLider JS Dragan Marković Palma izgleda, takođe, nije dobro podneo rezultate izbora pošto se od nedelje nikom živom ne javlja na pozive. Naprednjaci su, naime, nadmašili Markovićev JS u njegovoj rodnoj Jagodini, gde je deceniju bio dominantan. SNS je osvojio oko 47 odsto glasova, a koalicija SPS-PUPS-JS 37,5 odsto.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja